Müezzinoğlu Açıkladı! ''Asgari ücreti geçerli görmek vicdanen mümkün değil''

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Türkiye'de işçilerin geçinemediklerini ifade ettikleri asgari ücret hakkında kritik açıklamalarda bulundu. ''asgari ücreti geçerli görmek vicdanen mümkün olamaz'' diyen Müezzinoğlu'nun açıklamasının tamamı haberimizde...

Mehmet Müezzinoğlu'ndan kritik açıklama ''Asgari ücreti geçerli görmek vicdanen mümkün değil''

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, 2017 yılında 1.404 TL'ye yükseltilen asgari ücret hakkında önemli açıklamalar yaptı ve bu bütçe ile geçinmenin mümkün olmadığını ifade etti.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu asgari ücretin geçinmek için geçerli olup olmadığını değerlendirdi. Öncesinde işsizlik raporlarını sayısal veriler ile açıklayan Çalışma Bakanı ''2017’de bir milyon istihdam hedefimiz var'' diyerek istihdam alanları yaratıp işsizliği azaltacaklarını kamuoyuna duyurdu.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Müezzinoğlu işsizlik rakamlarını şu şekilde ifade etti; “İşsizlik oranı 2016’nın Ağustos ayından itibaren her ay biraz artarak yüzde 12.1’lere geldi. Önümüzdeki günlerde Aralık ayının rakamları açıklanacak. Muhtemelen çok hafif bir yükselmeyi yine Aralık ayı rakamlarında da belki 12.1’in üzerinde 12.2 veya 12.3 gibi rakamları göreceğiz. önümüzdeki 2017’de bir milyon istihdam hedefimiz var ve bununla ilgili gerek İŞKUR gerekse bakanlığımızın diğer kurumlarıyla bu süreçlerdeki alt yapıyı hazırladık.''

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu işsizlik rakamlarını ve 2017 istihdam hedeflerini bu şekilde açıkladıktan sonra asgari ücret hakkında kritik açıklamayı yaptı; “Bin 404 TL asgari ücret yeter mi? Arkadaşlar bin 404 lirayı geçerli görüyorum demek vicdanen mümkün değil. Ama dünyayla yarışta ben de var olacağım derseniz ve kapının önünde de 3 milyon işsiz var ise bir taraftan istihdamı büyütmeniz gerekirken bir taraftan dünyayla rekabete varım derken bir taraftan da afaki rakamlar vererek istihdamı daraltırsanız, iş verenin yatırım gücünü daraltırsanız iş veren kapıya kilit vursun umurumda değil derseniz işsizlik ordusunu büyütürsünüz” 

Gündem haberlerinden ve işsizlik hakkındaki tüm açıklamalardan, personel alımlarından ve memur alımlarından anında haberdar olmak için KPSS CAFE HABER SİTESİ'ni takipte kalınız.

Memur grubumuza katılmak için --->tıklayınız   ios mobil uygulamamız için ----> tıklayınız android mobil uygulamamız için ---->>> tıklayınız

kpsscafe.com.tr|ANKARA

04 Mar 2017 - 18:27 - Gündem



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak KPSS Cafe Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan KPSS Cafe hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler KPSS Cafe editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı KPSS Cafe değil haberi geçen ajanstır.



Anket Kamuya Memur Ve Personel Alımlarında Mülakat Kaldırılmalı mı?
Tüm anketler