Milyonlarca Çalışanı İlgilendiriyor! BES İle Maaşlardan Kesilecek Tutarlar Belli Oldu

Bireysel Emeklilik Sistemi kapsamında çalışanların maaşlarından kesintiler yapılmaya başlandı. BES ile beraber çalışanların maaşından kesilecek olan ücretler açıklandı. Peki maaşlardan ne kadar ücret kesilecek? kpsscafe'de...

Bireysel Emeklilik Sistemi dahilinde kesintiler başladı. İşte o rakamlar...

Bireysel Emeklilik Sistemi ilk uygulaması 1 Ocak 2017 tarihinde başlangıç yapmıştı. Kesintiler ise önümüzde ay başlayacak.

Bireysel Emeklilik Sistemi ile 45 yaşın altındaki tüm çalışanlar ile memurlar için zorunlu kılınmıştı. Bu kapsama tam 13 milyon çalışan giriyor. İlk uygulama Ocak başında başlar iken, ikinci uygulama 15 Nisan'da gerçekleşecek. 15 Nisan 2017 itibari ile tüm çalışanların maaşlarından BES kesintileri yapılacak. Vatandaşlar bu kesintilerin ne kadar olduğunu merak ediyor.

Bireysel Emeklilik Sistemi kesintiler 53-399 lira arasında değişim gösterecek. Ocak ayından beri bu uygulamaya 1.8 milyon kişi zorunlu BES’e giriş yaptı. Bunlardan 836.000 kişi devam etme kararı aldı, 974.000 kişi ise sistemden ayrıldı.

MAAŞTAN KESİLECEK OLAN TUTAR..
Bireysel Emeklilik Sistemi ile çalışanların maaşından kesilecek olan tutar maaşa göre hesaplanacak. Nisan itibari ile 2.5 milyon memur ile 1.5 milyon özel sektör çalışanı olarak toplam 4 milyon kişi daha sisteme eklenecek. Bu çerçevede adaylardan aylık en düşük 53 lira yani yılda 636 lira kesilecek. Kesinti maaşa göre belirlenecek ve maaş arttıkça kesinti de artacak. İstenmediği takdirde sistemden 60 gün içinde cayılabilecek.

HANGİ KURUM NE ZAMAN BES'E GEÇECEK?
100-249 çalışanı olan işyerleri 1 Temmuz 2017 tarihinde, 50-99 çalışanı olan işyerleri, mahalli idareler ve KİT’ler 1 Ocak 2018’de, 10-49 çalışanı olanlar 1 Temmuz 2018’de, 5-9 çalışanı olanlar 1 Ocak 2019’da BES'e dahil olacak. Çalışan sayısı 1-5 arasında olan işyerleri BES'e dahil edilmeyecek.

BES hakkındaki gelişmeler ve ayrıntıları takip edebilmek için KPSS CAFE'yi takipte kalınız.

Sizler için hazırladığımız kolay erişim imkanları olan;

Grubumuza katılmak için --->tıklayınız   

En hızlı erişim imkanları ve ios uygulamamız ----> tıklayınız 

android uygulamamız ---->>> tıklayınız
kpsscafe.com.tr|ANKARA

27 Mar 2017 - 18:32 - Gündem



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak KPSS Cafe Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan KPSS Cafe hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler KPSS Cafe editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı KPSS Cafe değil haberi geçen ajanstır.



Anket Kamuya Memur Ve Personel Alımlarında Mülakat Kaldırılmalı mı?
Tüm anketler