Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz: " Eğer 10 Milletvekili Daha Olmasaydı"

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz 'dan 16 Nisan Referandumuna dair önemli açıklamalar geldi. İsmet Yılmaz, meclisteki oylamayı hatırlatarak " 10 milletvekili 'evet' demeseydi'...

MİLLİ EĞİTİM BAKANI YILMAZ: " EĞER 10 MİLLETVEKİLİ OLMASAYDI"

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, 16 Nisan Halk oylaması öncesi çalışmalarını sürdürüyor.

Bu çerçevede halka hitap eden Milli Eğitim Bakanı, meclisten halk oylaması için düzenlemenin geçmesinde 10 milletvekilinin büyük öneme sahip olduğunu hatırlattı :"Bizim dahi bu milletten yüzde 49,5 oy almamıza rağmen gücümüz yetmedi, yanımıza Milliyetçi Hareket Partisi'ni aldık. Milliyetçi Hareket Partisi ile mutabakata vardık. Ancak iki partinin oylarını üst üste koyduğumuzda buna rağmen de meclisten zar zor 339 milletvekilinin 'evet' oyuyla bir anayasa değişikliğini önünüze getirdik. Kazara 10 milletvekili daha 'evet' demeseydi, 329'da kalsaydı, bunu milletin önüne dahi getiremeyecektik. Dolayısıyla niye şimdi oldu? Daha önce yapılamadığı için oldu. Yoksa yeni bir şey değil. Çok eskiden beri söylendi.Sizden oy alıp da Ankara'da farklı hükümetler kurulduğunu gördünüz değil mi? Milli iradenin çarptırıldığını gördünüz. Otel odalarında da kuruldu. Ya da herhangi bir partinin başkanı olmaksızın başbakanlık görevi verilenler oldu.

MİLLİ İRADE ÇARPITILIYOR DEMEKTİR

Yani her partinin başkanından başbakan olması beklenir ama parti başkanı değilse ve ona hükümet kurma görevi verilmişse burada milli irade çarpıtılıyor demektir. Yani Başbakan Erbakan anlaşılır, 'Devletin başına Devlet gelecek' bir partinin başkanı anlaşılır. Başbakan Erdoğan, Başbakan Binali Yıldırım, Başbakan Kılıçdaroğlu anlaşılır. Ama Başbakan Yalım Erez nereden anlaşılır. Bir partinin başkanı değil ki. Niye? Bu milli iradeyi çarpıtmak için. 'Verdiğiniz oylar Ankara'da çarptırılmasın, kimi hükümetin başında görmek istiyorsanız, bunu siz belirleyin' diyoruz. 'Hükümeti sandıkta millet kurarsa bir daha milli irade Ankara'da çarpıtılmaz' diyoruz. Bu yeni gelen sistem kesinlikle demokrasiye ve milli iradeye daha uygundur." dedi.

KPSSCAFE.COM.TR  - ANKARA

11 Nis 2017 - 09:31 - Gündem



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak KPSS Cafe Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan KPSS Cafe hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler KPSS Cafe editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı KPSS Cafe değil haberi geçen ajanstır.



Anket Kamuya Memur Ve Personel Alımlarında Mülakat Kaldırılmalı mı?
Tüm anketler