Mehmet Şimşek: " Gıdada Arzı Attıracak Tedbirler Uygulayacağız"

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, gıda enflasyonunu düşürme amacıyla yeni tedbirler alınacağını söyledi.

Mehmet Şimşek: " Gıdada Arzı Attıracak Tedbirler Uygulayacağız"

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, gıda enflasyonunu düşürme amacıyla yeni tedbirler alınacağını söyledi. Ekonomiden Sorumlu Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek,  gıda fiyatlarındaki oynaklığın azaltılması maksadıyla yeni ve kısa vadeli tedbirler uygulamaya alınacağını söyledi.

Bakan Şimşek, "Ülkemizde yaş meyve-sebzede yüzde 25-30'lara varan fire oranları iç piyasada yıllık yaklaşık 100 milyar liraya ulaşan perakende ticaret hacmi düşünüldüğünde çok büyük maddi kayba işaret ediyor. Fire oranları çeşitli ürünlerde özellikle mevsim şartlarının ağırlaştığı dönemlerde yüzde 50'lere ulaşabiliyor. Yaptığımız son Gıda Komitesi toplantısında nihai değerlendirme yapılarak karar alındı. Buna göre yaş meyve-sebze ürünleri hasat sonrasında uluslararası standartlara uygun tek ve çok kullanımlık ambalajlar kullanılarak paketlenecek. Paketlenen ürünler satış noktalarına frigorifik (soğutuculu) dorselerde taşınacak. Perakende satış noktalarında da soğutuculu reyonlarda sergilenecek. Bu uygulamalar zorunlu olacak. Uygulamaya ilişkin standartlar uluslararası normlarla uyumlu olacak şekilde belirlendi. Söz konusu standartlar kısa süre içerisinde Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girecek. Geçiş sürecinin yönetilmesine ilişkin yol haritasını da belirledik. Gerekli görülen durumlarda intibakı kolaylaştırıcı teşvik ve destekler de gündeme gelebilecek." dedi.

KPSSCAFE.COM.TR - ANKARA

27 Ağu 2017 - 14:55 - Gündem



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak KPSS Cafe Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan KPSS Cafe hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler KPSS Cafe editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı KPSS Cafe değil haberi geçen ajanstır.



Anket Kamuya Memur Ve Personel Alımlarında Mülakat Kaldırılmalı mı?
Tüm anketler