Mehmet Görmez Diyanet'in FETÖ Raporunu Kamuoyuna Açıkladı

Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez bir son dakika açıklaması yaptı ve Diyanet'in FETÖ raporunu kamuoyuna duyurdu. İşte Mehmet Görmez'in o açıklaması.

Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez'den bir son dakika açıklaması geldi. Görmez yaptığı açıklamada FETÖ'nün Diyanet yapılanmasını kamuoyuna duyurdu.

'FETÖ' raporuna ilişkin yaptığı açıklamada Diyanet İşleri Başkanı Görmez, "Gençlerimizin düşüncelerine, duygularına sızan örgütlü bir din istismarını tahlil etmekten dolayı huzurunuzda bulunmaktan büyük bir ızdırap duyuyorum. Bu çalışma çok önce başlayan bir çalışma. Sızıntı Dergisi sadece 70'li yıllardan itibaren başlayan bir derginin adı değil bir hareketin, metodun adıdır. Nasıl devletlere, kurumlara sızmışsa takiye ile. İnsanların dimağlarına, inançlarına, değerlerine de sızmıştır. Daha tehlikeli olan bütünde Allah inancını sistematik olarak bozmaya çalışması. Mensuplarına, Allah'a ulaşmanın mümkün olduğunu anlatma çabasında olmuştur. FETÖ elebaşının üslubu ve yönetim hakkında bilgi vermek gerekirse, yöntem o kadar karmaşık değil aslında bilinçli olmamız bilince varmamız gerekiyor. Yöntemin ana unsur, yanlış bilgileri doğru bilgiler ile harmanlayarak vermek. Her konuşmada saptırıcı bir ifade adeta söz arasına gizlenmiştir. Kelime kalabalığı oluşturarak muğlak anlamalar üretmek. Kibrini tevazu olarak pazarlamak. İnananların itibar ettiği zatları çıkarı için şahit göstermek" ifadelerine yer verdi.

"Kendi Dilinden FETÖ-Örgütlü Bir Din İstismarı" başlığı altında Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu tarafından hazırlanan çalışmayı kamuoyuna açıklayan Görmez, düzenlediği basın toplantısında şu ifadeleri kullandı:  "Gençlerimizin düşüncelerine, duygularına sızan örgütlü bir din istismarını tahlil etmekten dolayı huzurunuzda bulunmaktan büyük bir ızdırap duyuyorum. Bu çalışma çok önce başlayan bir çalışma. Diyanet İşleri Başkanlığındaki görev hayatımın son günü, günleri bile olsa tarihe not düşmek bakımından böyle önemli bir vazifeyi yerine getirmek çok önemli.

Gecikmiş Son Vazife

Türkiye'de İslamiyet'in en masum çalışmasının irtica olarak değerlendirdiği günlerde istemeyerek halis niyetlerle çocuklarını bu örgütlü din istismarına kaptıran vatandaşlarımıza Diyanet İşleri Başkanlığımızın gecikmiş son vazifesi olduğunu ifade etmek istiyorum. Türkiye Cumhuriyeti'nin en zor zamanında bugün örgütlü bir din istismarı olarak FETÖ hareketinin Başkanlığımızca incelenerek bir rapora dönüştürülmesi topluma takdim edilmesi önemli.

Sızıntı Dergisi

Sızıntı Dergisi sadece 70'li yıllardan itibaren başlayan bir derginin adı değil bir hareketin, metodun adıdır. Sadece kurumlara, ülkelere, devletlere, müesseslere bir sızma hareketi değil inançlara, düşüncelere, kalplere, değerlere bir sızma hareketi olduğunun çok açık göstergesi olduğu takdimlerde anlaşılacaktır.

Kibri Tevazü Olarak Pazarlamak

FETÖ elebaşının üslubu ve yönetim hakkında bilgi vermek gerekirse, yöntem o kadar karmaşık değil aslında bilinçli olmamız bilince varmamız gerekiyor. Yöntemin ana unsur, yanlış bilgileri doğru bilgiler ile harmanlayarak vermek. Her konuşmada saptırıcı bir ifade adeta söz arasına gizlenmiştir. Kelime kalabalığı oluşturarak muğlak anlamalar üretmek. Kibrini tevazu olarak pazarlamak. İnananların itibar ettiği zatları çıkarı için şahit göstermek.

İnsanların İnançlarına Sızmıştır

Bütün konuşmalarında tiyatral bir oyun sergilemek. Gösteriyi anlamın önüne geçirmek. Söylediklerine meşruiyet kazandırmak için önce zemin hazırlamak. Menfaati söz konusu olduğun yöntemleri ustaca kullanmıştır. Nasıl devletlere, kurumlara sızmışsa takiye ile. İnsanların dimağlarına, inançlarına, değerlerine de sızmıştır.   

Allah İnancını Sistematik Olarak Bozmaya Çalıştılar

İnsanların Allah tasavvurunu değiştirmeye kalkışması. Bunu o kadar ileriye götürmüştür ki fırsatını bulduğunda doğrudan doğruya onun adı ile konuştuğunu mensuplarının karşısında haşa kendi şahsında Allah'ın mütecelli olduğunu söylemekten kaçınmamıştır. Ne hazindir ki bu sözleri cami kürsüsünde söylemiştir. Bu sözler onun sapkınlık derecesini göstermesi bakımından önemli. Daha tehlikeli olan bütünde Allah inancını sistematik olarak bozmaya çalışması. Mensuplarına, Allah'a ulaşmanın mümkün olduğunu anlatma çabasında olmuştur." 

Kpsscafe.com.tr  | Ankara

26 Tem 2017 - 12:54 - Gündem



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak KPSS Cafe Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan KPSS Cafe hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler KPSS Cafe editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı KPSS Cafe değil haberi geçen ajanstır.



Anket Kamuya Memur Ve Personel Alımlarında Mülakat Kaldırılmalı mı?
Tüm anketler