Kurumundaki FETÖ'cüleri İhbar Eden Memur İhraç Edildi

Kurumunda çalışan FETÖ'cüleri ihbar eden kişi, iftira suçlaması ile görevinden ihraç edildi. İşte detaylar.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yaptığı çağrıda “Tanıdığınız FETÖ’cüleri ifşa edin. Savcılıklara bildirmeniz lazım. Bu bir vatanseverlik borcudur” ifadelerini kullanması üzerine çalıştığı kurumdaki FETÖ’cüleri ihbar eden bir vatandaş “iftira” suçundan ihraç edildi.

Yeni ŞAfak'ta yer alan habere göre, Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryollarında (TCDD) bünyesinde çalışmakta olan Kenan Ülkü isimli çalışan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yaptığı çağrısı üzerine FETÖ’cü olarak değerlendirdiği kişileri Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi (CİMER), Başbakanlık İletişim Merkezi (BİMER) ve Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları Teftiş Kuruluna ve savcılığa ihbar etti.

İhbar Ettiklerinin Hepsi İhraç Edildi

Kenan Ülkü’nün verdiği ihbar dilekçeleri üzerine Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları Teftiş Kurulu Başkanlığı ve savcılık tarafından soruşturmalar başlatıldı. Savcılık tarafından başlatılan soruşturma kapsamında şu ana kadar ihbar edilen isimlerden 62’si, Resmi Gazete'de yayımlanan Kanun Hükmünde Kararnameler ile ihraç edildi.

İhraç Edildi

TCDD Teftiş Kurulu, yürütülen soruşturmanın ardından 18 Mayıs 2017’de yapılan toplantı sonucu Ülkü’nün memuriyetine son verilmesine karar verdi. Kararın gerekçesinde ise Ülkü’nün “Hakikate aykırı suçlamalarda bulunduğu” iddia edildi. Ayrıca kararda, TCDD Personel Yönetmeliği gereği Ülkü’nün, 126 kez (belge vermediği iddia edildiği kişi sayısı) “kademe ilerlemesinin durdurulması” cezasıyla cezalandırılması gerektiği, ancak aynı yönetmeliğin, “Bir olayda aynı cezayı gerektiren çeşitli suçların birleşmesi halinde ceza vermeye yetkili makamlar takdir haklarını kullanarak her suç için ayrı ceza verebilecekleri gibi suçlara karşılık olan cezayı şiddetlendirmek suretiyle bir üst derece cezayı da verebilirler” hükmü uyarınca memuriyetine son verildiği kaydedildi.

Kpsscafe.com.tr  | Ankara

27 Tem 2017 - 11:05 - Gündem



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak KPSS Cafe Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan KPSS Cafe hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler KPSS Cafe editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı KPSS Cafe değil haberi geçen ajanstır.

01

mehmet kurt - Haksızlık diz boyu zamanında feto ile boy boy fotoğraf çekenler niye feto damgası yemiyorda suçu zamanında dini duyguları için kaldırılan bu kadar günahsiz insanları işten atılıyor yazık adalet bumu sadece günah keçilerjni seçerek bazı bakan milletvekili ve yakinlarini örtbast ediliyor inan eğer insanlar geçmişlerine bakilsaydi şu anda akp nin geçmiş teki şimdiki feto dan alinmjşlardi kimse kalmazdı olan garibanlara oluyor yazık

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 27 Temmuz 11:05


Anket Kamuya Memur Ve Personel Alımlarında Mülakat Kaldırılmalı mı?
Tüm anketler