Kültür ve Turizm Bakanı'ndan 'Topkapı Sarayı' Açıklaması 'Söylentiden İbaret'

Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş , Topkapı sarayında oluşan çatlaklar ve sarayın kaydığına yönelik öne sürülen iddialara yanıt verdi.

Kültür ve Turizm Bakanı'ndan 'Topkapı Sarayı' Açıklaması 'Söylentiden İbaret'
Kültür ve Turizm Bakanı'ndan 'Topkapı Sarayı' Açıklaması 'Söylentiden İbaret'
Haber albümü için resme tıklayın

Kültür ve Turizm Bakanı'ndan 'Topkapı Sarayı' Açıklaması 'Söylentiden İbaret'

Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş , Topkapı sarayında oluşan çatlaklar ve sarayın kaydığına yönelik öne sürülen iddialara yanıt verdi. Numan Kurtulmuş, sarayın kaydığına yönelik iddiaların gerçekleri yansıtmadığını, Sarayda hiçbir şekilde bir santim dahi kayma olmadığını söyledi. Kurtulmuş, sarayla ilgili iddiaların spekülasyon olduğunu söyledi.

Kültür ve Turizm Bakanı basın mensuplarıyla birlikte Topkapı Sarayını gezdi ve burada basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Son zamanlarda sarayın yol çalışmaları nedeniyle zarar gördüğüne yönelik çıkan iddialara da yanıt veren Kurtulmuş, "Söylentiden ibarettir. Topkapı Sarayı'nda hiçbir şekilde bir santim dahi kayma yoktur. Bu tamamen spekülasyondur. Gerekli bütün çalışmalar yapılmış, raporlar alınmıştır. Topkapı Sarayı yerli yerinde duruyor, hiçbir şekilde kaymıyor.

Bu yanlış tevatürün peşinde gitmemek lazım.Çok şükür Cumhuriyet tarihimiz boyunca, Topkapı Sarayı ile ilgili en kapsamlı iyileştirme çalışmalarını, restorasyon çalışmalarını ve ayrıca birtakım sergileme çalışmalarının sürdürüldüğü bir dönemdeyiz. Şu anda 20'ye yakın ayrı proje Topkapı Sarayı bünyesinde devam ediyor ve yaklaşık 200 milyon liralık bir bütçeye sahip bu restorasyon ve yenileme çalışmaları. Bir taraftan sarayın orijinal haliyle her tarafının korunmasını temin etmek için çalışmalar sürdürülüyor, bir taraftan yeni teşhir, sergi alanları oluşturmak için gayretler sarfediliyor. Topkapı Sarayı'nın depolarında bulunan son derece değerli çok sayıda eşya var, eser var, bu eserlerin maalesef sadece bir kısmını teşhir edebiliyoruz" dedi.

KPSSCAFE.COM.TR - ANKARA

10 Ağu 2017 - 13:40 - Gündem



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak KPSS Cafe Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan KPSS Cafe hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler KPSS Cafe editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı KPSS Cafe değil haberi geçen ajanstır.



Anket Kamuya Memur Ve Personel Alımlarında Mülakat Kaldırılmalı mı?
Tüm anketler