Kredi Kullanmak İsteyenler Dikkat! Müdahele Geliyor

Konut kredisi kullanmak isteyen vatandaşların son zamanlarda artan faizlerden mağdur olduğu bilinen bir gerçek. Faizlerin aşağı çekilmesi için müdahele geliyor.

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yiğit Bulut, konut sektöründe talebi baskılayan unsurlardan birisi olan yüksek konut kredisi faizlerine karşı yeni adımlar atılacağını söyledi.

TRT'de katıldığı yaında konut kredisi faizlerinin artışına dikkat çeken Bulut, müdaheleyle birlikte faizlerin yakın zamanda yüzde 1'in altına inebileceğini söyledi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın çağrısıyla gerileyen konut kredisi faizleri dört aylık sürecin ardından tekrar yüzde 1'in üzerine çıkmıştı. Son bir senede gelişmiş ülke merkez bankalarının sıkı para politikası , Türkiye'ye de yansıdı. Konut kredisi faiz oranı mart ayı sonu itibariyle yüzde 1,23 ile Ağustos 2008'den bu yana en yüksek seviyeye çıkmıştı.

Yıllık konut kredi faiz oranıysa yüzde 14,79 oranında gerçekleşti. Konut kredisi faiz oranı geçtiğimiz sene mart sonunda yüzde 11.06 oranındaydı.

24 Nis 2018 - 13:17 - Gündem



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak KPSS Cafe Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan KPSS Cafe hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler KPSS Cafe editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı KPSS Cafe değil haberi geçen ajanstır.



Anket Kamuya Memur Ve Personel Alımlarında Mülakat Kaldırılmalı mı?
Tüm anketler