Kredi Kartı Olanlar Dikkat! Talep Edilirse Bankalar Vermek Zorunda

Kredi kartı olan vatandaşları yakından ilgilendiren önemli bilgi! Kredi kartı aidatları zorunlu mu ? davalar olumlu sonuçlanıyor mu? işte merak edilenler.

Kredi Kartı Olanlar Dikkat! Bankadan Talep Etmeniz Halinde!

Kredi Kartı aidatları yeniden gündeme geldi. Vatan gazetesinde yer alan habere göre ; 2014 yılında hakem heyeti yoluyla aidatlar geri alınabiliyordu, hatta daha sonra düzenlemeye tüketici lehine bir madde eklendi... Türkiye'de 22 milyon kişi toplamda 59 milyon kredi kartı kullanıyor. Yani kişi başına 2 'den fazla kart düşüyor. Kredi kartı aidatlarıysa vatandaşların en çok şikayet ettiği konuların başında yer alıyor. Bazı tüketicilerin sırf kart aidatlarından dolayı iptal kararı aldığı biliniyor.

Ekim 2014'ten önce kart aidatları hakem heyetleri yoluyla geri alınabiliyordu. Yasal zemine kavuşturulan aidatlardan kurtulmak artık mümkün. BDDK, 3 Ekim 2014 'te 65 kalemde alınan ücret ve komisyonları 20 kaleme indirmişti.  Söz konusu 20 kalemin içinde kart aidatı da yer aldı. Yani kart aidatı yasal zemine kavuşmuştu. Aidatın iadesi için açılan davalarsa Yargıtay'a kadar uzanmıştı. Fakat sonuç tüketicinin aleyhine olmuştu.

TÜKETİCİ TALEP EDERSE BANKA AİDATSIZ KART VERMEK ZORUNDA

Şu an tüketici dava açmaya çekiniyor. Davanın olumsuz sonuçlanması halinde mahkeme masraflarını ödemek zorunda kalıyor.  BDDK'nın yönetmeliği kart aidatının yasal zemine kavuşturdu lakin düzenlemeye tüketici lehine olan bir madde eklenmişti. Hatta bankalar da bu konuda zorunlu tutuldu. Yasal düzenlemeye göre,  bankalar tüketiciye talep etmesi durumunda aidatsız kredi kartı vermek zorundalar.  Aidatsız kredi kartları taksit, puan , bonus gibi kampanyalardan yararlandırılmayabiliyor, ama bu durumda bankaların insiyatifine bırakılmış durumda.

KPSSCAFE.COM.TR - ANKARA

24 Nis 2017 - 10:11 - Gündem



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak KPSS Cafe Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan KPSS Cafe hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler KPSS Cafe editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı KPSS Cafe değil haberi geçen ajanstır.



Anket Kamuya Memur Ve Personel Alımlarında Mülakat Kaldırılmalı mı?
Tüm anketler