Konya'da PÖH ile DEAŞ arasında Çatışma Çıktı: 5 Terörist Öldürüldü

Konya'da POH'ler DEAŞ'ın hücre evini bastı. Baskında çıkan çatışmada 5 terörist öldürülürken 4 polis de hafif şekilde yaralandı. İşte bölgeden alınan son dakika bilgileri.

Son dakika haberi Konya'dan geldi. Alınan bilgilere göre polis ekipleri terör örgütü DEAŞ'ın hücre evine bir baskın düzenledi. Eylem hazırlığında olduğu öğrenilen teröristlere yönelik düzenlenen baskında teröristler ile polis ekipleri arasında çatışma çıktı. Çıkan çatışma sonucu 5 terörist ölü olarak ele geçirildi. 4 PÖH ise hafif şekilde yaralandı.

Polis Öel Harekat (PÖH) eşliğinde bugün sabah saat 05.15'te Konya'nın Meram İlçesinde bulunan Yorgancı Mahallesi Dudlukır Mevkisinde, önceden belirlenen 10 adrese eş zamanlı baskınlar yapıldı. Terör örgütü DEAŞ mensuplarının hücre evi olarak kullandıkları öğrenilen villalarda, düzenlenen operasyonda özel harekat polisleri ile terör örgütü DEAŞ militanları arasında çatışma çıktı. PÖH'ler ile DEAŞ'lı teröriistler arassında bir süre devam eden çatışmada 1 terörist evin bahçesinde, 2'si çatı katında, 2'si de zemin katta öldürüldü.i. Kurşun sıyrıklarıyla hafif şekilde yaralanan 4 polis ambulansla Konya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı.

Teröristlerle çıkan çatışmanın meydana geldiği bölgede bulunan tüm bağlantılı yol ve sokaklar trafiğe kapatılırken bölgeye yaklaşan araçlar ise durdurularak arandı. Yaklaşık olarak 2.5 saat devam eden operasyonun ardından hücre evindeki aramada 1 tabanca, 5 kalaşnikof  silah ve bu silahlara ait mermiler ele geçirildi. Diğer hücre evlerine yapılan baskında teröristlerin gözaltına alınma işlemlerinin devam ettiği öğrenildi..

Emniyet Müdüründen Açıklama

Konya İl Emniyet Müdürü Şükrü Yaman, düzenlenen operasyonda çıkan çatışmada PÖH^lerin başarısını kutladı. Telsizden operasyona katılan polislere teşekkür etden Şükrü Yaman, "'Operasyonda görev alan tüm silah arkadaşlarıma geçmiş olsun diyor, tebrik ediyor, alınlarından öpüyorum. Allah devletimizi, milletimizi her türlü musibetten  korusun, ayrıca yaralı arkadaşlarımıza da acil şifalar diliyorum" ifadelerini kullandı.

Kpsscafe.com.tr  | Ankara

12 Tem 2017 - 08:35 - Gündem



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak KPSS Cafe Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan KPSS Cafe hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler KPSS Cafe editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı KPSS Cafe değil haberi geçen ajanstır.



Anket Kamuya Memur Ve Personel Alımlarında Mülakat Kaldırılmalı mı?
Tüm anketler