KIRMIZI ALARM! 74 Ülkeye Siber Saldırı Yapılıyor! Hedeflerden Biri de Türkiye

BTK Başkanı Ömer Fatih Sayan'ın yaptığı açıklama kapsamında tam 74 ülkeye siber saldırı yapıldı. Siber saldırının yapıldığı ya da yapılacağı listenin içinde ise Türkiye'nin de adı yazılı. Peki bundan sonra ne olacak? Vatandaşlar siber saldırıdan nasıl korunabilir? BTK Başkanı açıklamasında ne dedi? haberimizde...

KIRMIZI ALARM! 74 Ülkeye Siber Saldırı Yapılıyor! Hedeflerden Biri de Türkiye
Haber albümü için resme tıklayın

KIRMIZI ALARM! 74 Ülkeye Siber Saldırı Yapılıyor! Hedeflerden Biri de Türkiye

BTK Başkanı Ömer Fatih Sayan tarafından twitter resmi hesabından yapılan açıklamalar ve paylaşılan görüntüler kapsamında onlarca ülke siber saldırıya maruz kaldı.

Üstelik siber saldırıya uğrayacak daha çok sayıda ülke bulunuyor. Bunlardan biri ise Türkiye! Güvenlik yazılım şirketi olan AVAST'ın açıklaması doğrultusunda bu sabah 09.00’da başlayan siber saldırı, virüs yazılımının hızla yayılmasıyla 57 binden çok bilgisayara etki etti. Milliyet'in haberi kapsamında İngiltere, İspanya kırmızı alarm durumuna geçmiş durumda!

BTK Başkanı Ömer Fatih Sayan ise twitter sayfasından hem siber saldırı bilgisi verdi, hem de kulanıcıları uyardı. Kullanıcıların bilgisayarlarını sık sık antivirüs programları ile taratması önerildi.

BTK Başkanı Ömer Fatih Sayan; "Türkiye dahil 74 ülkeye büyük bir siber saldırı düzenleniyor. Ülkemizin siber Güvenlik Merkezi USOM ön alma operasyonlarına devam etmektedir. Dünyada yayılan Wcry zararlısından korunmak için Windows sistemleri ve antivirüsleri güncelleyin! Sisteminizi taratmayı ihmaletmeyin" açıklamasında bulunarak bu paylaşımlarda bulundu;

Eğer paylaşımların tamamını görmek isterseniz alttaki linke erişim sağlayabilirsiniz. Konu hakkındaki gelişmeleri sizlere aktarmaya devam edeceğiz. 
https://twitter.com/ofatihsayan/status/863120433767436289?ref_src=twsrc%5Etfw&ref_url=http%3A%2F%2Fwww.milliyet.com.tr%2Fingiltere-de-saglik-sistemine-dunya-2449398%2F

Online Erişim gubumuza katılmak için --->tıklayınız   ios mobil uygulamamızı cep telefonunuza yüklemek için ----> tıklayınız android mobil uygulamamızı ücretsiz yüklemek için ---->>> tıklayınız

kpsscafe.com.tr|ANKARA

13 May 2017 - 01:57 - Gündem



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak KPSS Cafe Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan KPSS Cafe hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler KPSS Cafe editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı KPSS Cafe değil haberi geçen ajanstır.



Anket Kamuya Memur Ve Personel Alımlarında Mülakat Kaldırılmalı mı?
Tüm anketler