Kamuya 2017 Yılında 60 Bin Memur Alınacak! İşte Dağılımları

Çalışma Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, 2017 yılında kamuya yapılacak memur alımlarına ilişkin dağılımları aktardı. 2017 yılının memur alımlarındaki dağılımlara ulaşmak için haberimize göz atabilirsiniz...

Kamu kurum ve kuruluşlarına, 2017 yılı itibariyle 60 bin kamu personeli memur alımı yapılacak. Gerçekleştirilecek olan memur alımlarında, sözleşmeli personel statüsünde toplamda 60 bin personelin dağılacağı bakanlıklar da belirlendi. Bu bilgilere kısaca göz atmadan önce, KPSS 2016/2 kadrolarında verilen 2051 kadroya açıklık getirelim.

KPSS 2016/2 kadrolu alımlardı, sözleşmeli ve açıktan alımlar devam edecek.

KPSS 2016/2 tercihleri için ayrılan 2051 kadro, sözleşmeli değil kadrolu personel olarak görev alacaklar içindi. Dolayısıyla, sözleşmeli personel statüsünde, kamuya alımlar yapılmaya devam edecek. Bu alımlarda da zorunlu alım olarka nitelendirilebilecek alımların yapılacağını zaten daha önce yaptığımız haberlerde dile getirmiş, sizlere aktarmıştık.

2017 yılında yapılacak sözleşmeli 60 bin memur alımına bakacak olursak; yine zorunlu alım tarafında belirttimiz üzere dağılımlar, yarısı Milli Eğitim Bakanlığı'na geri kalanı ise İçişleri Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığı bünyesine yapılacak. Alınacak olan personeller dışında Milli Eğitim Bakanlığına kadrolu personel için de ek atama izni tanınacaktır.

Ayrıca genel kanı, 2017 yılında şehir hastanelerinin kurulacağı düşüncesinden hareketle; sağlık personellerine ciddi oranda kadro ayrılacağı yönünde. Sağlıkçılara; özellikle ebe, hemşire gibi pozisyonlarda çok sayıda personel alınacağı ifade ediliyor.

Tüm gelişmelerden haberdar olmak ister misiniz?

2017 yılı memur alımlarına ilişkin tüm güncel gelişmelerden anında bildirim almak isterseniz KPSS CAFE mobil uygulamamızı indirebilirsiniz.

İndirmek için > TIKLAYINIZ

Memur adayları grubumuza davetlisiniz.

Memur alımlarına başvurular ve deneyimlerini paylaşan memur adaylarımızın olduğu Facebook grubumuza katılmak için > TIKLAYINIZ

kpsscafe.com.tr | ANKARA

04 Oca 2017 - 12:34 - Gündem



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak KPSS Cafe Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan KPSS Cafe hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler KPSS Cafe editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı KPSS Cafe değil haberi geçen ajanstır.

05

Veteriner Sağlık Teknisyeni - Gıda,Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nda atama bekleyen(20.000 boş norm kadro var tüm branşlarda)tüm branşlara kadro açın.Özel sektörde iş bulamıyoruz.Her branşa(lisans,önlisans,lise)en az 100 kadro açılsın.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 04 Ocak 12:34
04

İbrahim - Niye iş bulamıyorsunuz? Paralelci misiniz acaba?

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 04 Ocak 12:34
03

Ahmet - Fetöden atılanların yerine 2010 kpss de hakkı yenenler atanmalı. İktidar maalesef bunu bile yapmıyor.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 04 Ocak 12:34
02

Cafer - Nasil basvuracaz peki cevap bekliyom lise mezunuyum 28 yasinda 1.78boyunda

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 04 Ocak 12:34


Anket Kamuya Memur Ve Personel Alımlarında Mülakat Kaldırılmalı mı?
Tüm anketler