İzdivaç Programlarının Hayatı Pamuk İpliğine Bağlı! Numan Kurtulmuş Yeni Kuralları Açıkladı

Sansasyonların bitip tükenmek bilmediği, ülkemizde büyük bir kesimin sıkı takip ettiği bir kesiminin ise şiddetle karşı olduğu evlilik programlarına büyük kurallar geliyor. KHK ile sınırlanacak olan programlara büyük yaptırımlar uygulanabilecek. Hukümet sözcüsü Numan Kurtulmuş konu hakkında açıklamada bulundu. Hepsi haberimizde sizleri bekliyor.

İzdivaç Programlarının Hayatı Pamuk İpliğine Bağlı! İşte yeni yaptırımlar ...

İzdivaç programları ülkenin çoğunluğu tarafından ağır bir şekilde eleştiri alırken, bu programlar inanılmaz bir şekilde reyting rekorları kırıyor. BİMER, CİMER, RTÜK gibi kuruluşlara devamlı olarak şikayet edilen programlara KHK ile ağır yaptırımlar geliyor.

Bahsettiğimiz gibi reyting rekorları kırmasına rağmen milyonlarca vatandaştan sürekli olarak şikayet alan bu izdivaç programlarına konulan kuralların ihlali halinde öncelikle 20 gün para cezası, tekrarı halinde 5 gün yayın durdurma, yeniden ihlal dahilinde 10 gün yayın durdurma cezası verilecek. Hala kuralları ihlal eden izdivaç programlarının lisansının iptali söz konusu olacak.

OHAL kapsamında çok sayıda KHK çıktı, çıkmaya da devam ediyor. Yeni KHK'da bu konunun üzerinden durulacak ve acilen bu programlara çeki düzen verilecek. Hukümet tarafından kurulan araştırma komisyonu, milyonlarca şikayetin artmaması için büyük önlemler almaya karar verdi. Üstelik sadece izdivaç programları değil, gündüz kuşağındaki tüm kadın programları incelemeye alındı. Programlar anında kapatılmayacak. Seviye seviye kural ihlali halinde yukarıda bahsettiğimiz gibi yaptırımlara maruz kalacak.

Başbakan Yardımcısı ve Hukümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, konu hakkında bu açıklamalarda bulundu ve Ahlakımıza gelenek göreneklerimize aykırı olduğunu yeniden ifade etti;

"Üzülerek izlediğimiz bir alan. Bu bizim örfümüze, geleneğimize, inançlarımıza, Türk aile yapısına, Anadolu topraklarının kültürüne uygun olmayan şeylerdir. Zaman zaman bize de ulaşan hiçbir şekilde kabul edilemeyecek sözlerin, davranışların sergilendiği birtakım evlilik programları. Neymiş efendim reytingi çok yüksek ve dolayısıyla reklam gelirleri de çok yüksek. Olmaz olsun böyle reklam gelirleri. RTÜK bunları yakından takip ediyor. Bu şikayetler bize, Cumhurbaşkanlığına ve Başbakanlığa geliyor. İnşallah önümüzdeki süreçte bunu büyük ihtimalle bir kanun hükmünde kararname (KHK) düzenlemesi ile gündeme getirebiliriz. İnşallah toplumsal bu talepleri karşılayacağız" 

CİMER, BİMER ve RTÜK'e edilen şikayetler arasında en fazla kural ihlali olduğu iddia edilen ve şikayet edilen programlar Kanal D'de yayınlanan "Kısmetse Olur", Star TV'de yayınlanan "Zuhal Topal'la" Show TV'de yayınlanan "Evleneceksen Gel", ATV'de yayınlanan "Esra Erol'da" ve Flash TV'deki "Dest-i İzdivaç" olarak kayıtlara geçti.

ESRA EROLUN KONU HAKKINDAKİ AÇIKLAMALARI İÇİN LÜTFEN TIKLAYINIZ.

Sizler için hazırlanan ve kolay erişim imkanı olan ---> Grubumuza katılmak için --->tıklayınız  En hızlı erişim imkanları ve ios uygulamamız ----> tıklayınız android uygulamamız ---->>> tıklayınız
kpsscafe.com.tr|ANKARA

18 Mar 2017 - 00:30 - Gündem



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak KPSS Cafe Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan KPSS Cafe hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler KPSS Cafe editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı KPSS Cafe değil haberi geçen ajanstır.

04

Merve - Ya Allah aşkına milleti rahatsız ediyorsa olumsuz etkiliyorsa izlemeyin kardeşim zorla mı izlettiriyolar bu programları size biz seviyorz izliyoruz bizi olumsuz etkilemiyor ESRA EROLDA programı kaldırılmasın ama diğerleri kaldırılsın

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 18 Mart 00:30
03

Eylul merve - Bu izdivac programlari toplumumuzu yozlasturiyor. Hukumetin attigi adim dogrudur geri adim atmasin. Kaldirilsin hepsi

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 18 Mart 00:30
02

Ahmet karaca - Nafaka hapsi zulümdür.anayasanin 41 maddesine aykırı olmasına rağmen uygulanmaktadır.5 yıldır düzenli nafaka ödüyorum iş terim iflas etti odeyemiyorum polis peşin de hapse girdiğimde nasıl ödenecek bu para bu nasıl adalet nasıl bir kanun muz cumhuriyetindemi yaşıyoruz.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 18 Mart 00:30


Anket Kamuya Memur Ve Personel Alımlarında Mülakat Kaldırılmalı mı?
Tüm anketler