İŞKUR İş ve Meslek Danışmanı Alımında KPSS Şartı Belli Oldu-Sözlü Mülakat Yapılacak

İŞKUR'a İş ve Meslek Danışmanı alımında önemli değişiklikler yapıldı. Yapılan değişiklikte alımda uygulanacak KPSS taban puanı belli olurken sözlü mülakat yapılacağına yer verildi.

İŞKUR İş ve Meslek Danışmanı Alımında KPSS Şartı Belli Oldu-Sözlü Mülakat Yapılacak
Haber albümü için resme tıklayın

Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında önemli bir karar yayımlandı.

21 Haziran tarihli Resmi Gazete sayısında yayımlanan kararda Sözleşmeli Personel Çalıştırılmasına İlişkin Esaslarda Değişiklik Yapılmasına Dair Esaslara yer verildi. Yayımlanan kararda İŞKUR'a İMD personeli alımı için bazı düzenlemeler yapıldı.

YAPILAN DEĞİŞİKLİK

Resmi Gazete'de yayımlanan değişiklikte İŞKUR'a İş ve Meslek Danışmanı personeli alımında KPSS B grubu puanının esas alınacağı ve en az 70 puan alan adaylarn başvuru yapabileceğine yer verildi. Her pozisyon için alım yapılacak sayının 3 katı kadar aday sözlü ve/veya yazılı mülakata çağrılacak.

1000 İMD ALIMI YAPILACAK

Geçtiğimiz gün Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu, İŞKUR bünyesine 1000 İMD alımı yapılacağını söyledi. Bakan açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"Ak Parti İktidarları yapmakla adını tarihe yazdırdı. Özellikle sağlık alanında 18 bin personel talebi söz konusu. Yeni yurtlar açıyoruz. Bu alımlar kadrolu işçi olarak yapılacak. Geçmişte kadroya alım uygulamaları neyse onu ele almıştık. Kadrolu işçi alım ilanlarına başvuru imkanı olacak. Bu yeni dönem olacak. Detayları önümüzdeki dönemde tüm kamuoyu zaten bilgilenmiş olacak. KİT'lerde yeni istihdam ortamı oluşturuyoruz. 1000 kişiyi İŞKUR ailesine dahil edeceğiz. Kamuda daha fazla çalışma ihtiyacı oluşacak. "

İLAN YAYIMLANDIĞI ANDA BİLDİRİM ALARAK HABERDAR OLMAK İÇİN;

KPSSCAFE android uygulamamızı ücretsiz indirmek için --->>> TIKLAYIN

KPSSCAFE iOS uygulamamızı ücretsiz indirmek için---->>> TIKLAYIN

Facebook grubuna katılım için TIKLAYIN

KPSSCAFE.COM.TR  |  ANKARA

21 Haz 2018 - 08:38 - Gündem



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak KPSS Cafe Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan KPSS Cafe hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler KPSS Cafe editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı KPSS Cafe değil haberi geçen ajanstır.

08

Emre - Mülakat olacak tabi ki, daha iki kelime, bir cümle doğru düzgün konuşamayan adaylar var. Alınacak personel her gün onlarca insanla iletişim kuracak. İŞKUR'da verimli ve kaliteli bir hizmet verilebilmesi için mülakat şart! Bunun dışında KPSS'den 70 dahi alamayacak seviyedeki insanlarında danışmanlık hizmeti vermesi doğru değil. Devletin kaliteli hizmet vermesini istiyor herkes, o yüzden kimse kusura bakmasın ama alımlar bu şekilde olmalı. Doğru bir karar olmuş, hükumetimizi tebrik ederim.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 21 Haziran 08:38
07

SİNAN - DEMİŞTİM ALINACAKLAR DAHA ÖNCEDEN BELLİDİR DİYE BAK NASIL GETİRDİLER MÜLAKATI ANCAK BUNU MÜLAKATLA YAPABİLİRLERDİ ZATEN YAPTILAR

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 21 Haziran 08:38
06

Murat - İşin içinde mülakat varsa hiçbir alıma başvurmayın. Oraya alınacak adamlar zaten belli, listeler çoktan gitmiştir.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 21 Haziran 08:38
05

SEVİM - NEDEN KPSS PUAN ŞARTI VAR BU NE BİÇİM BİR SİSTEM BEN GİTMİŞİM BELGEMİ ALMIŞIM KPSS PUANI NE OLUYOR

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 21 Haziran 08:38
04

Dny - Daha once alinanlar mulakatsiz alindi diye danismanlik yapamiyo sanki!! 85 puanla mulakati duyunca butun hevesim kacti. Alsinlar bakalim torpili olanlari eger bikac kisi torpilsiz olursa girerim belki bende

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 21 Haziran 08:38
03

SEVİM - kpss puanı ne oluyor ön tıkıyorlar oy vermiycam size

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 21 Haziran 08:38
02

zeliş - gerçekten işsizliği kapatmaksa amaç dört yıldır işsizim beşe girdim puana göre değil işsiz göre hareket edilir

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 21 Haziran 08:38
01

zeliş - insan kapı kapı iş ararken sınavda başarılı olması mümkün değil umarım buna göre bi gün alım olur

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 21 Haziran 08:38


Anket Kamuya Memur Ve Personel Alımlarında Mülakat Kaldırılmalı mı?
Tüm anketler