İngiltere'den Afrin Operasyonuna Destek

İngiltere, Türkiye'nin kendi sınır güvenliği konusundaki meşru çıkarını tanıdığını bu kapsamda yapılan askeri operasyonları desteklediğini açıkladı.

İngiltere'den Afrin Operasyonuna Destek

İngiltere, Türkiye'nin kendi sınır güvenliği konusundaki meşru çıkarını tanıdığını bu kapsamda yapılan askeri operasyonları desteklediğini açıkladı. Türkiye'nin Suriye sınırındaki bölücü terör örgütü PKK unsurlarının temizlenmesi sınır güvenliğinin sağlanması amacıyla başlattığı Zeytin Dalı Harekatına dünyadan tepkiler gelmeye devam ediyor.

Bölücü terörü desteklediği bilinen ülkeler söz konusu operasyonla ilgili karamsar tavırlar alırken, İngiltere'den destek açıklaması geldi. İngiltere Başbakanlık Ofisi'nden yapılan açıklamada, "İngiltere, Suriye’deki çatışmaya ilişkin meseleleri, şiddeti azaltmak ve siyasi bir çözümü mümkün kılmak şeklindeki ortak amacımıza uygun olarak Türk yetkililer ile düzenli olarak ele almıştır.

Türkiye’nin kendi sınırlarının güvenliği konusundaki meşru çıkarını tanıyoruz.İngiltere, Türkiye ve diğer müttefikleri ile Suriye’de istikrarı temin edecek, gerilimi tırmandırmaktan geri duracak ve Türkiye’nin güvenlik çıkarlarını koruyacak çözümler bulmak için yakın iş birliği yapmaya kararlıdır." ifadelerine yer verildi.

KPSSCAFE.COM.TR - ANKARA

22 Oca 2018 - 17:54 - Gündem



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak KPSS Cafe Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan KPSS Cafe hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler KPSS Cafe editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı KPSS Cafe değil haberi geçen ajanstır.



Anket Kamuya Memur Ve Personel Alımlarında Mülakat Kaldırılmalı mı?
Tüm anketler