İçişleri Bakanlığı'ndan Yeni Çipli Kimlik Kartları Açıklaması

İçişleri Bakanlığı dağıtımına başlanan yeni çipli kimlik kartları hakkındaki önemli bir açıklamada bulundu. Vatandaşları yakından ilgilen açıklamanın tamamı haberimizde...

İÇişleri Bakanlığı 23 OCAK 2017 tarihinde resmi web sayfasında yayımladığı ilan duyurusu kapsamında yeni çipli kimlik kartları hakkında bilgilendirmede bulundu.

2 ocak 2017'de başvuru başlayan yeni öipli kimlik kartlarına ilgi büyük. Tüm vatandaşların bu sene içerisinde kartlarını edinmesi gerekiyor. Başvurular için kurumlardan randevu alınması şart.

Daha önce bu konu hakkında sizleri bilgilendirmek amacı ile haberler yayımlamıştık. Şimdi ise İÇişleri Bakanlığı bir açıklamada bulundu. Açıklama kapsamında yeni çipli kimlik kartı başvurularını yapan vatandaşlara 15 gün geçerli bir geçici kimlik belgesi verilecek.

İçişleri BAKANLIĞI'nın açıklaması şu şekilde oldu;
''Bakanlığımıza intikal eden bilgilerden "mevcut nüfus cüzdanı" nın geçerlilik ve değiştirme süresi ile ilgili olarak tereddütlerin olduğu anlaşılmıştır. Bilindiği gibi Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Kartı yaygınlaştırma uygulamasına ülke genelinde 02.01.2017 tarihinden itibaren başlanmıştır. Bu çalışmanın 3 ila 3,5 yıl içerisinde tamamlanması öngörülmektedir. Bu itibarla kişilerin elinde var olan nüfus cüzdanları, değiştirilmesini zorunlu kılan haller dışında yenisi ile değiştirilinceye kadar geçerlidir.
        Diğer taraftan Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Kartı uygulamalarında doğum, kayıp veya tahrifat sebebiyle kullanılamayacak durumda olması nedeniyle yapılan kimlik kartı başvurusunda, yeni kart düzenleninceye kadar on beş gün geçerli Geçici Kimlik Belgesi düzenlenmekte ve belgenin Kimlik Paylaşımı Sistemi üzerinden doğruluğu da kontrol edilebilmektedir.
        Yeni kimlik kartları teslim alınıncaya kadar yukarıda belirtilen nedenlerle düzenlenen Geçici Kimlik Belgesi ve mevcut nüfus cüzdanlarının vatandaşlarımızın iş ve işlemlerinin yürütülmesinde geçerli olduğunun bilinmesi hususu kamuoyuna duyurulur.''

Yeni Kimlik Kartı Başvuruları hakkında ayrıntılı bilgi için lütfen TIKLAYINIZ.

Valilikten Yeni Kimlik Kartı Başvuruları açıklaması için lütfen TIKLAYINIZ.

grubumuza katılmak için --->tıklayınız
ios uygulama için ----> tıklayınız 
android uygulama için ---->>> tıklayınız
kpsscafe.com.tr|ANKARA

23 Oca 2017 - 18:15 - Gündem



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak KPSS Cafe Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan KPSS Cafe hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler KPSS Cafe editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı KPSS Cafe değil haberi geçen ajanstır.



Anket Kamuya Memur Ve Personel Alımlarında Mülakat Kaldırılmalı mı?
Tüm anketler