Hükümetten S 400 Alımına Gelen Tepkilere Sert Cevap

S 400 alımına dünya kamuoyundan gelen tepkilere hükümetten sert tepki geldi. İşte AK Parti Sözcüsü Mahir Ünal'ın S 400 alımına gelen tepkilere verdiği cevap.

Adalet ve Kalkınma Sözcüsü Mahr Ünal, yaptığı son dakika konuşmasında, son günlerin gündem konusu S 400 hakkında açıklamalarda bulundu.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Mahir Ünal, Rusya'nın başkenti Moskova'da düzenlenen "15 Temmuz Sonrası Türk Dış Politikası: Türkiye-Rusya İlişkileri" başlıklı panelde konuşu. Sözcü Mahir Ünal, Türkiye'nin S-400 alımı ile ilgili uluslararası kamuoyundan gelen tepkilere sert bir cevap verdi. Ünal yaptığı açıklamada S 400 alımına gelen tepkilere asıl Ankara'nın rahatsız olduğunu belirterek son dönemde konuya ilişkin yapılan açıklamalara tepki gösterdi.

Mahir Ünal, Türkiye'nin Rusya'dan S-400 füze savunma sistemi almasının ABD ve Avrupa tarafından tehdit olarak görülmesinden Türkiye'nin rahatsız olduğunu dile getirerek, "Biz bu hava savunma sistemini Fransa’dan da alabilirdik, Almanya’da da alabilirdik, Çin’den de alabilirdik. Biz bu görüşmeleri yaptıktan sonra, en uygun olan anlaşmayı Rusya ile yaptığımız için bu sistemi Rusya’dan alıyoruz. Bunun altında birilerinin herhangi bir maksat araması doğru değil." açıklamasını yaptı.

Kpsscafe.com.tr  | Ankara

15 Eyl 2017 - 20:36 - Gündem



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak KPSS Cafe Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan KPSS Cafe hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler KPSS Cafe editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı KPSS Cafe değil haberi geçen ajanstır.



Anket Kamuya Memur Ve Personel Alımlarında Mülakat Kaldırılmalı mı?
Tüm anketler