Güvenlik Uzmanı Mete Yarar'dan Flaş 'Hançer Harekatı' Açıklaması

Güvenlik Uzmanı Mete Yarar'dan bir son dakika açıklaması geldi. Yarar yaptığı açıklamada Suriye'de başlatılacak Hançer Harekatına değindi. İşte o açıklama.

Geçtiğimiz hafta bir konuşma yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, geçtiğimiz hafta yaptığı konuşmada Suriye'deki son duruma değinmişti. Cumhurbaşkanının bu açıklamasını güvenlik uzmanı Mete Yarar değerlendirdi.

Mete Yarar, "Fırat Kalkanı Harekatı ile Suriye'deki terör oluşumu projesinin kalbine sokulan hançerin yeni hamlelerle genişletilmesinde kararlı olduklarını söyledi. Erdoğan'ın, "Çok yakında bu konuda yeni ve önemli adımlarımız olacak" sözlerinin ardından da gözler Suriye'ye çevrildi. Güvenlik Politikaları Uzmanı ve Karar yazarı Mete Yarar, Türkiye'nin tüm hazırlıkları yaptığını ancak harekatın başlangıç tarihini boş bırakıldığını belirtti." dedi.

Güvenlik Uzmanı Yarar, bu kapsamda silahlı İHA'lar başta olmak üzere terör noktalarına nitelikli yıpratma operasyonlarının başladığının altını çizerek "Bu tip operasyonlar sadece Afrin için yapılmaz. Eğer Suriye'de bir operasyon yapılması düşünülüyorsa ve bu PKK ve PYD gibi Suriye, Irak ve Türkiye'nin içerisine yayılmış bir yapısıysa, operasyon için bütün fonksiyonlar düşünülür. Yani Türkiye'deki PKK'nın yapacağı eylemlere de, Irak tarafından yapılacak saldırılara da Suriye sınırında da hazırlık yapılması gerekir" dedi. Mete Yarar, Afrin bölgesindeki terör unsurlarının temizlenmesinin farklı farklı yerlerde yansımaları olacağını belirterek buna karşı hazırlık yapılması gerektiğini belirtti. Bu hazırlıkların askeri, siyasi ve diplomatik hazırlıklar olarak sıralandığını kaydeden Yarar şöyle devam etti: "Bu üç boyutun da sürdüğünü düşünüyorum. En zor olan kısım diplomatik kısmı. Bu tür operasyonlarda başlangıç zamanı hiçbir zaman belirtilmez. Ben Türkiye'nin her şeyi tamamladığını ama harekat zamanını boş bıraktığını düşünüyorum. Benim gördüğüm Fırat Kalkanı Harekatı'nda olduğu gibi nitelikli yıpratma yani silahlı İHA'lar, topçu ve tank atışlarıyla hedefler etkisiz hale getiriliyor. Bu aslında harekatın bir safhasıdır. Bunlar bir operasyon sırasında terörist unsurların gücünün kırılması için yapılıyor." sözlerini söyledi.

Kpsscafe.com.tr  | Ankara

15 Ağu 2017 - 15:29 - Gündem



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak KPSS Cafe Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan KPSS Cafe hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler KPSS Cafe editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı KPSS Cafe değil haberi geçen ajanstır.



Anket Kamuya Memur Ve Personel Alımlarında Mülakat Kaldırılmalı mı?
Tüm anketler