Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'na Getirilen İsim Ahmet Eşref Fakıbaba Oldu! Fakıbaba Kimdir?

Yeni kabine listesinde yer alan isimlerden biri de Ahmet Eşref Fakıbaba oldu. Peki Ahmet Eşref Fakıbaba daha önce hangi görevlerde bulundu? Kimdir nerelidir? İşte Yeni bakanlardan Fakıbaba'nın hayatı...

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'na Getirilen İsim Ahmet Eşref Fakıbaba Oldu! Fakıbaba Kimdir? 

Başbakan Binali Yıldırım kabine listesini açıkladı. Yeni bakanları açıkladı. Kabine listesi kapsamında çok sayıda görev değişikliği bulunuyor. Bunun yanında 5 ekleme yapıldı.

Bu isimlerden biri ise Ahmet Eşref Fakıbaba oldu. Vatandaş merak ediyor; Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba kimdir?
Ahmet Eşref Fakıbaba kimdir? Ahmet Eşref Fakıbaba, 16 Aralık 1951 tarihinde Birecik'de doğdu. Birecik Lisesini başarıyla tamamlayıp, Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi'ni kazandı ve 1975 yılında mezun oldu. 1982 yılında İstanbul Taksim İlkyardım Hastanesinde genel cerrahi uzmanlığını tamamladı. Aynı yıl Iğdır Devlet Hastanesinde göreve başladı. 2 yıl Başhekimlik yaptıktan sonra 1984 yılında Birecik Devlet Hastanesine geçiş yaptı. 1992 yılında Şanlıurfa SSK Hastanesine tayin oldu. 1994-2004 yılları arasında 11 yıllık Başhekimlik hizmetinin ardından 28 Mart 2004 tarihindeki seçimlerde AK Parti'den belediye başkanlığına aday oldu ve kazandı.

29 Mart 2009 yerel seçimlerinde ise bağımsız aday oldu ve yine kazandı. Fakıbaba daha sonra Saadet Partisi'ne katılmış ancak Numan Kurtulmuş'un partiden ayrılışıyla istifa etti. Evli ve 3 çocuk babası. 2009'da bağımsız olarak girdiği yerel seçimlerinde 77.997 oy alarak (yüzde 44) Şanlıurfa büyükşehir belediye başkanı seçildi. 22 Ocak 2013'te, halen belediye başkanlığı görevini devam ettirirken, Ak Parti'ye katıldı.

TBMM'den geçen Büyükşehir Yasası'ndan sonra büyükşehir olan Şanlıurfa'nın belediye başkanı Ahmet Eşref Fakıbaba, AK Parti Grup Toplantısı'nda Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın AK Parti rozetini takmasıyla AK Parti'ye geçti. 
KPSSCAFE.COM.TR ANKARA

19 Tem 2017 - 14:27 - Gündem



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak KPSS Cafe Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan KPSS Cafe hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler KPSS Cafe editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı KPSS Cafe değil haberi geçen ajanstır.



Anket Kamuya Memur Ve Personel Alımlarında Mülakat Kaldırılmalı mı?
Tüm anketler