Gabar ve Siirt'te Art Arda Patlamalar: 3 Şehit

Türkiye bugün art arda acı haberlere uyandı. Siirt ve Gabar Dağı mevkisinde art arda meydana gelen patlamalarda 3 askerimiz şehit olurken 3 askerimiz de yaralandı.

Siirt ve Şırnak'ta hain saldırılar !!

Şırnak'ta Akçay 6. Motorlu Piyade Tugay Komutanlığına bağlı askerlerimiz, Gabar Dağı mevkisinde yol arama tarama faaliyeti devam ettiği esnada bölücü teörr örgütü üyesi teröristlerce önceden yola tuzaklanan el yapımı patlayıcı infilak etti.

Patlayıcının infilak etmesi sonuu meydana gelen patlamada bir asker şehit olurken iki askerimiz de yaralandı. Yaralı askerler helikopterle Şırnak Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Hastaneye kaldırılan askerlerden biri daha kurtarılamadı ve şehit sayısı ikiye yükseldi. Güvenlik güçleri, bölgede teröristlerin yakalanması için operasyonlara hız kazandırdı.

SİİRT'TE HAİN SALDIRI: 1 ŞEHİT

Bölücü terör örgütü üyesi hain PKK'ılar tarafından daha önceden yola döşenen patlayıcı infilak ettirildi. Patlama sonucu 3 uzman çavuş yaralandı. Siirt Devlet Hastanesine kaldırılan 1 uzman şehit düştü. 2 askerin tedavisi sürüyor.

Siirt Valiliğinden yapılan açıklamada, “İl jandarma Komutanlığınca Eruh ilçesi Yassıdağı (Cirav) bölgesinde 18 Haziran 2018 saat 20.00'den itibaren icra edilen şehit Jandarma Teğmen Mustafa Yazgan 2018-38 operasyonunda, bugün 01.55 sıralarında yaya intikal halindeki JÖH timi bölücü terör örgütü mensuplarınca önceden döşenmiş olan basma düzenekli el yapımı patlayıcıya (EYP) basmıştır. Patlama sonucu üç 3 güvenlik mensubumuz yaralanmıştır. Yaralılar Siirt Devlet Hastanesine ivedilikle intikal ettirilmiştir. Ağır yaralı jandarma Uzman Onbaşı B.B. yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit olmuştur. Olay ile ilgili Eruh Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından adli soruşturma başlatılmıştır. Teröristlerin etkisiz hale getirilmesi amacıyla bölgede geniş çaplı operasyon devam etmektedir. Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu saldırıda hayatını kaybeden aziz şehidimize Allah’tan rahmet, şehidimizin kederli ailesine, silah arkadaşlarına başsağlığı ve sabır, yaralanan kahraman askerlerimize acil şifalar dileriz" denildi.

Operasyonlar tüm hızıyla devam ediyor.

KPSSCAFE.COM.TR  |  ANKARA

19 Haz 2018 - 11:19 - Gündem



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak KPSS Cafe Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan KPSS Cafe hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler KPSS Cafe editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı KPSS Cafe değil haberi geçen ajanstır.

04

Ahmet - Eğitim yok uzmanlara bir buçuk ay görev eğitimi bir buçuk ay da tören için kıt-a eğitimi veriliyor böyle yapmamalrı gerekir yıllarını dağda geçiren itlerin karşısına bir buçuk aylık eğitimle çıkarılıyorlar bilerek ölüme göndermek gibi, eğitim daha derin ve uzun olmalı sonuçta terörle mücadele timleri bunlar, bende gitmeyi düşünüyorum ve verilen eğitimin yetersiz olduğunun kânatindeyim umarım bunu birileri duyar ve daha iyi bir uzman eğitim sistemi yaparlar.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 19 Haziran 11:19
03

Suna - Nedense bu lanet seçim yaklaştığından beridir PKK saldırıları yeniden başladı.isid de de biz sessizlik hiç hayra alamet değil. Bizim bilmediğimiz neler dönüyor dünyada Allah'ım sonumuzu hayretsin. Olan hep halka oluyor

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 19 Haziran 11:19
02

Asdf - dostum abimde eğitim aldı vefat eden şehidimiz abimin arkadaşıydı senin dediğin gibi kolay eğitim almiyorlar malesef 4 ay eğitim aldı Foça da. eğitimleri çok zordu sen hala kalkmissin eğitimlerinin yetersiz olduğunu düşünüyorsun gitmeyi dusunuyorsan git bakalım eğitimler yeterlimi yetersiz mi gör.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 19 Haziran 11:19


Anket Kamuya Memur Ve Personel Alımlarında Mülakat Kaldırılmalı mı?
Tüm anketler