FLAŞ YGS AÇIKLAMASI ! Malkoç : "Ona Göre Düzenleme..."

Kamu Başdenetçisi Şeref Malkoç'tan Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) Açıklaması geldi...

FLAŞ YGS AÇIKLAMASI ! Malkoç : " Ona Göre Düzenleme..."

ÖSYM'nin bu sene uyguladığı 9.45 uygulaması bir çok öğrencinin tepkisini çekmiş sınava geç kalan öğrencilerin bir çoğu oldukça üzücü görüntüler vermişti.

Sınav ile ilgili tartışmalar devam ederken, Kamu Başdenetçisi Şeref Malkoç, Kırıkkale Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nde düzenlenen "Ombudsmanlık Kurumu ve İşleyişi" konferansında YGS hakkında konuştu. Şeref Malkoç : "Verilen bu yetkiyi ölçülü kullanacaksın. Bir dakika geç kaldım diye, benim bir yılımı elimden alamazsın. Almaman gerekir. Efendim diğer öğrencilerin konsantresi bozuluyormuş. Geçmişte de bu oluyordu. Kaç tane şikayet geldi size.

Veya bunun kaçı basına yansıdı. Ona göre düzenleme yap. Sınavdan 14 dakika önce geliyorum yanına, sen diyorsun ki ben seni sınava almıyorum. Kanaatimce böyle bir hak olmaması gerekir. Kuruma da müracaatlar var. Hukuk çerçevesinde bunları değerlendireceğiz. ‘Sınav saatinden 14 dakika erken geleni almıyorum’ demekle anayasanın 42. maddesini ihlal etmiş olursun. Yazık günah değil mi?" dedi.

YGS 09.45 uygulaması hakkındaki düşünceleriniz neler?  konuya dair yorumlarınızı sayfanın altında bulunan yorum kısmı vasıtasıyla bizlerle ve diğer ziyaretçilerimizle paylaşabilirsiniz.

KPSSCAFE.COM.TR - ANKARA

23 Mar 2017 - 10:57 - Gündem



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak KPSS Cafe Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan KPSS Cafe hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler KPSS Cafe editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı KPSS Cafe değil haberi geçen ajanstır.

06

Çetin Çelik - Benim düşüncem ; yarın öbür gün öleceğiz . Ölüm var ahiret var hesap var azap var .. ben devletime canı gönülden inanıyorum ki bu haksız bu masum duruma gereken herseyi yapacağına inanıyorum . Bütün devlet çalışanlarını da saygı ile selamlıyorum. .

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 23 Mart 10:57
05

hamza - Yazık günah değil mi milletin umutlarını çalmak sanki sınavın ortasında gelmiş

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 23 Mart 10:57
04

Sagiye - Bu tür şeyler yaparak gençleri haliyle demoralize ediyor.lütfen şu dgs dede soru ve cevaplar yayınlansın bu sene geçen senede çok olaylı bir dgs geçirdik imtahan ertelendi sonuçları geç açıklandı ve yaptığımız soru sayıları yanlıştı lütfen sesimizi kamuoyu duysun

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 23 Mart 10:57
03

Canan - Bencede bu duruma çözüm bulunmalı çünkü ygs sınavı her ay olan bir sınav değil sende bir yapılan sınav ve 1 dakika geç kaldı diye 365 gün çöpe atılmamalı. Herkes hayalleriyle kazanma ümidiyle yola çıkıyor o yol kapatılmamalıdır.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 23 Mart 10:57
02

Fatih - Son derece yanlış bir uygulama sen ver benim sınav yerimi bana en uzak yere düşünme bu insan nasıl gider oraya diye sonrada geç gelen kişiyi sınava alma madem beni yanıbaşındaki okula vermeyeceksin neden adres bilgilerini istiyorsun tam bu muamma

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 23 Mart 10:57
01

cagdas - Abıcım dersın kı kardesım son 5 dakıka gırıs yok onu anlarım aday gırer kodlama yapar kagıdını acar herkes baslar zaten ama 15 dakıka ne ya

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 23 Mart 10:57


Anket Kamuya Memur Ve Personel Alımlarında Mülakat Kaldırılmalı mı?
Tüm anketler