Flaş! Erdoğan'dan İYİ Parti Açıklaması : Önümüzdeki Günlerde Göreceğiz...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan İYİ Parti açıklaması. 15 Milletvekilinin CHP'den İYİ Partiye geçmesine ilişkin konuşan Erdoğan, "Önümüzdeki günlerde bu operasyonun gayesini göreceğiz."

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan: Erken seçim tarihi olarak 24 Haziran'ı ilan etmemizin ardından, hemen erken seçim kararını mecliste aldık. YSK'da seçim takvimini oluşturuyor. Buna göre Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı'nın tuttuğu kayıtlara göre YSK'nın şartlarını taşıyan 10 parti katılıyor. Bu arada garip bir durumla karşılaştık. Ana muhalefet partisinden istifa eden 15 milletvekili bir partiye geçerek bu partinin mecliste grup kurmasını sağladılar. Açıklamalar bu milletvekillerinin parti talimatı olarak bu işi yaptıklarını gösteriyor.

Halbuki YSK'nın kararını incelediğimizde bu partinin zaten seçim hakkı kazanmış olduğunu görüyoruz. Buradaki amaç söz konusu partiyi seçime sokmak değil. YSK kararı gösteriyor ki bu parti zaten seçime girme hakkına sahiptir. Bu operasyonun gayesini önümüzdeki günlerde hep beraber göreceğiz. Siyasette ittifakları hukuken meşru kılan bizdik.

Bunun adımlarını biz attık. MHP ile ittifakımızı aylar öncesinden ifade ederek gerçekleştirdik.

Kamudan haberler, gündemdeki son dakika gelişmeleri, ekonomi haberleri ve daha fazlasını yakından takip etmek için kpss cafe mobil uygulamasını indirebilirsiniz.

24 Nis 2018 - 12:07 - Gündem



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak KPSS Cafe Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan KPSS Cafe hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler KPSS Cafe editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı KPSS Cafe değil haberi geçen ajanstır.



Anket Kamuya Memur Ve Personel Alımlarında Mülakat Kaldırılmalı mı?
Tüm anketler