Flaş! Cumhurbaşkanlığı'ndan İdlib Açıklaması Geldi!

Türkiye ve Rusya Yer Alacak Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Cumhurbaşkanlığı muıhabirleriyle bir araya geldiği toplantıda gündemdeki konulara ve İdlib'e dair önemli açıklamalarda bulundu.

Flaş! Cumhurbaşkanlığı'ndan İdlib Açıklaması Geldi!

Türkiye ve Rusya Yer Alacak Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Cumhurbaşkanlığı muıhabirleriyle bir araya geldiği toplantıda gündemdeki konulara ve İdlib'e dair önemli açıklamalarda bulundu.

İdlib'de Türk ve Rus askerinin konuşlandırılarak tarafsız bölge yaratılabileceğini söyleyen Kalın, "Çatışmasızlık bölgeleriyle ilgili Türkiye, Rusya ve İran arasında bir mekanizma kuruldu. Bir çalışma grubu var. Geçen hafta Putin'in Suriye özel temsilcisi Lavrentiyev buradaydı. Biz de onunla oturduk detaylı bir şekilde konuştuk. Şimdi teknik heyetler bu çatışmasızlık bölgelerinin lojistiğini tartışıyorlar. Tampon bölge tabiri teknik olarak doğru olmaz. Ama rejim güçleri ile muhalif güçlerin arasında konuşlandırılacak güçlerin kimlerden oluşacağı, sayısının ne olacağı, mekanizmalarının ne olacağı konusunda şu anda o heyetler çalışmalarını sürdürüyor. Temmuz başında yapılacak Astana toplantısında da bunun belirli bir noktaya gelmesini bekliyoruz.

Muhtemelen İdlib bölgesinde ağırlıklı olarak bizler ve Ruslar, Şam etrafında ağırlıklı olarak Rusya-İran, güneyde Deraa bölgesinde Ürdün'ün ve Amerikalıların içinde yer alacağı bir mekanizma üzerinde çalışılıyor. Hatta Rusların bir önerisi var: Belki Kırgızlar, Kazaklar belirli sayılarda güç gönderebilirler. Bu görev gücü içerisinde onlar da yer alabilir. O mekanizmanın birinci amacı, ateşkesi daha yapısal hale getirmek. Oralarda bu güçler bulunduğu zaman onların çatışma ihtimalini minimize etme imkanı olacak. Ama bu çok detaylı bir çalışma gerektiriyor. Haritalara bakılıyor, kim nereden girecek, kaç asker nerede olacak... Yani 300 asker mi, 500 asker mi lazım mesela? Şimdi İdlib'in şu anda bir milyondan fazla nüfusu var. Buraya ne kadarlık bir güç konuşlandırılması gerekeceğini şu anda askerler müzakere ediyorlar. Temmuz'daki Astana toplantısına kadar bunun daha somut bir şekil almasını bekliyoruz." ifadelerini kullandı.

KPSSCAFE.COM.TR - ANKARA

22 Haz 2017 - 17:23 - Gündem



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak KPSS Cafe Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan KPSS Cafe hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler KPSS Cafe editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı KPSS Cafe değil haberi geçen ajanstır.



Anket Kamuya Memur Ve Personel Alımlarında Mülakat Kaldırılmalı mı?
Tüm anketler