FETÖ Üniversite Sınavlarında Barajı Geçemeyenleri Üniversiteye Yerleştirmiş

Terör örgütü FETÖ'nün üniversite sınavlarında soruları çalamadığı için barajı geçemeyen öğrencileri de düşündüğü ve onları usulsüz şekilde üniversitelere yerleştirdiği öğrenildi. Detaylar haberimizde.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından devam ettirilen FETÖ soruşturması derinleştirildi. Derinleştirilen soruşturmada 12 üniversite yerleşen öğrencilerin girdikleri sınavlar mercek altına alındı. 

Çaldığı sınav soruları ile milyonlarca öğrencinin ve memur adayının hakkında giren hain terör örgüt FETÖ, üniversite sınavlarında barajıo geçemeyen 12 binden fazla öğrenciyi, kendi üniversitelerine yerleştirmiş.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, FETÖ'ye ait 12 üniversiteye yerleşen on binlerce öğrencinin sınav sonuçlarını mercek altına aldı. Örgüte ait İpek Üniversitesi, Fatih Üniversitesi, Turgut Özal Üniversitesi ve Süleyman Şah Üniversitesine alınan birçok öğrencinin, sınavda barajı dahi geçemeyen öğrenciler olduğu ve üniversitelerin bu öğrencileri kontenjan fazlası gibi göstererek yerleştirdiği öğrenildi.

Anayasal Düzene Karşı İşlenen Suçları Soruşturma Bürosu tarafından terör örgütü FETÖ'ye ait üniversitelerde okuyan bazı öğrencilerin Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) kayıtlarında herhangi bir üniversiteye yerleştirme bilgisi bulunmadığı halde YÖK'te mezun olduğu üniversite kayıtlarının bulunduğunun tespit edilmesi üzerine soruşturmanın kapsamı genişletildi.

Başsavcılık, girilen sınav sonucu üniversitelerin baraj puanını geçemeyen öğrencilerin örgüte ait İpek Üniversitesi, Fatih Üniversitesi, Turgut Özal Üniversitesi ve Süleyman Şah Üniversitesi gibi yoğun olarak 12 üniversiteye kontenjan fazlası gibi göstererek yerleştirdiklerini tespit etti. Bu sayede üniversiteye yerleşen örgüt elemanlarının bazılarına diploma verdikleri ancak bazılarının da diplomalarının dahi sahte olduğu ortaya çıktı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı taafından derinleştirilen soruşturma devam ediyor.

Kpsscafe.com.tr  | Ankara

19 Ağu 2017 - 11:39 - Gündem



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak KPSS Cafe Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan KPSS Cafe hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler KPSS Cafe editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı KPSS Cafe değil haberi geçen ajanstır.

04

Buse - Allah belanızi versin tüm fetöcüler milletin hakkını yıllardır yediniz zehir zikkim olsun paramparça olun cehennemde cayır cayır yanarsiniz inş adı pis Köpekler

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 19 Ağustos 11:39
03

hayalet - Bu ne rezillik bu ne kepazelik su hale bak sümüklü feto yıllarca milleti devleti kandırıyor ama kimsenin haberi bile olmuyor ya devlet ne yapıyor millet ne yapıyor bu ne trajedi komedi ya Allah belanızı versin

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 19 Ağustos 11:39
01

okuyucu - Zamanında yakınlıktan dolayı göz yumanlar düşünsün. Bu milletin hakkı yendi ve bir şekilde çıkacaktır bir yerden

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 19 Ağustos 11:39


Anket Kamuya Memur Ve Personel Alımlarında Mülakat Kaldırılmalı mı?
Tüm anketler