FETÖ'nün Kripto İsimlerinin Kullandığı 2 Yeni Telefon Uygulaması Ortaya Çıktı

Son dakika gelişmesi. Antalya'da yakalanan FETÖ'nün mülkiye imamının telefonunda çıkanlar, örgütün karanlık bir yüzünü daha ortaya çıkardı. İşte ByLock ve Eagle'den sonra FETÖ'nün kripto isimlerinin kullandığı o telefon uygulamaları.

Antalya'da devam eden FETÖ soruşturması kapsamında, terör örgütünün mülkiye imamı Bayraktaroğlu yakalandı. Bayraktaroğlu'nun yakalanması ile birlikte FETÖ ile ilgili yeni gerçekler de gün yüzüne çıkmaya başladı. Terör örgütü FETÖ üyelerinin kullandığı ByLock ve Eagle mesajlaşma uygulamalarının haricinde başka programlarında olduğu öğrenildi.

Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından 15 Temmuz gecesi gerçekleşen darbe girişimi sonrasında, başlatılan FETÖ soruşturmasında Antalya Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele ekiplerine talimat verildi. Verilen talimat ile harekete geçen TEM ekipleri, düzenlediği operasyonla, FETÖ soruşturması kapsamında Mehmet Akif Üniversitesi'nde görevliyken, yayımlanan KHK ile ihraç edilen ve firari olan mülkiye imamı Hakan Bayraktaroğlu'nu üzerindeki sahte kimlikle birlikte yakaladı. Bayraktaroğlu'nun Akdeniz ve Ege bölgesindeki kaymakamlardan sorumlu mülkiye imamı olduğu öğrenildi..

Yeni Programlar Deşifre Edildi

Yakalanan Hakan Bayraktaroğlu'nun cep telefonunu inceleyen polis ekipleri, Eagle, Bylock gibi programlarının dışında Falcon ve Evernote isimli gizli haberleşme programlarında yüklü olduığunu fark etti. Şüphelinin gözaltında olduğunu bilmeyen örgüte mensup ve hala görevine devam kaymakam vali yardımcısı ve birçok örgüt üyesi bu programlar üzerinden kendisine mesajlar göndermeye devam etti. Polis ise şüphelinin yerine bu kişilerle mesajlaştı. Konuşmalar neticesinde polisler tarafından örgüte mensup hala görevde olan mülkiyeli örgüt üyeleri de tespit edildi. Antalya polisi bu kapsamda çalışmalarını derinleştirerek örgütün kripto isimlerinin peşine düştü.

Eğitim ve Finanstan Sorumlu

TEM ekiplerinin yakaladığı ve mülkiye imamı olduğu öğrenilen Hakan Bayraktaroğlu'nun Süleyman Demirel Üniversitesi'nde eğitim görürken örgütle tanıştığı ve örgüt aracılığıyla evlendiği belirlendi. Örgüte ait Resanet Vakfı bünyesinde 90'lı yıllarda görev yapan şüphelinin, Alanya'da Ufuk Okulları'nda halkla ilişkiler müdürü olarak görev yaptığı, burada örgüte ait okulların finansal işleriyle, eğitim kurumlarıyla ilgili tanıtımıyla, yurt içi ve yurtdışı gezi organizasyonlarıyla ilgilendiği belirlendi.

Kpsscafe.com.tr  | Ankara

23 Tem 2017 - 09:42 - Gündem



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak KPSS Cafe Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan KPSS Cafe hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler KPSS Cafe editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı KPSS Cafe değil haberi geçen ajanstır.



Anket Kamuya Memur Ve Personel Alımlarında Mülakat Kaldırılmalı mı?
Tüm anketler