FETÖ'cüler 2010 KPSS ile MİT'e de Sızmış

Ankara'da devam eden FETÖ soruşturmasında 2010 yılında yapılan KPSS ile terör örgütü üyelerinin MİT'e sızdıkları öğrenildi. İşte detaylar.

Son dakika haberi: Ankara'da devam eden FETÖ soruşturması kapsamında terör örgütünün MİT'^teki uzantıları tespit edildi.

MİT'e sızdığı öğrenilen 15 şüpheli hakkında dava açıldı. Şüpheliler hakkında ayrı ayrı hazırlanan iddianamede, bazı şüphelilerin itiraflarına da yer verildi. "Mahrem Abi"lerinin talimatıyla kuruma ses kayıt cihazı soktuklarını anlatan şüpheliler, örgüt toplantılarına katıldıklarını ve himmet ödediklerini kabul ettiler. Hazırlanan iddianamelerde bazı şüphelilerin yüz binlerce gencin hayalini söndüren FETÖ'nün usulsüzlük yaptığı 2010 KPSS'den aldıkları puanlarla MİT'e sızdıklarına yer verildi.

Doğru Soru Sayısı

İddianamelerde yer alan bilgilerde, 2010'da faaliyete geçirilen Milli İstihbarat Teşkilatı Açık Kaynaklar Daire Başkanlığı'nda çalıştığı belirtilen şüpheli Şenol A.'nın Eğitim Bilimleri alanında 120 sorunun 117'sini doğru bildiği belirtildi.

Yine aynı dairede istihbarat uzman yardımcısı olarak çalışan şüpheli Eftal D.'nin de aynı sınavla kuruma girdiği öğrenildi. Şüphelinin soru ve cevapları çalınan sınavdan 100 üzerinden 99 puan aldığı kaydedildi. Şüphelinin "Mahrem Abi" talimatıyla örgütün kriptolu haberleşme programı ByLock'u kullandığı da ortaya çıktı.

Bank Asya'dan İstihbarata

Usulsüzlük yapılan 2010 KPSS sınavıyla MİT'e sızan isimlerden şüpheli Ömer Faruk U.'nun ise daha önce FETÖ'ye ait Bank Asya'da çalıştığı belirlendi. MİT Şanlıurfa Bölge Daire Başkanlığı Adıyaman Bölge Müdürlüğü'nde güvenlik tahkikat memuru olarak görevliyken Açık Kaynaklar Daire Başkanlığı'na atanan şüpheli, Bank Asya'nın genel müdürlüğünde 8 ay görev yaptığını itiraf etti. U.'nun da diğer örgüt mensupları gibi ByLock kullandığı kaydedildi.

Karı Koca MİT'E Girmiş

İddianamede, MİT Van Bölge Daire Başkanlığı'nda çalışan şüpheli Rıza S.'nin 2010 KPSS'den 90 puan alarak kuruma yerleştiği belirtildi. Şüphelinin eşi F.S.'nin de MİT'te tercüman olarak çalıştığı, 15 Temmuz FETÖ'nün darbe girişimi sonrası ihraç edildiği ortaya çıktı.

Kpsscafe.com.tr  | Ankara

21 Eki 2017 - 12:17 - Gündem



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak KPSS Cafe Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan KPSS Cafe hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler KPSS Cafe editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı KPSS Cafe değil haberi geçen ajanstır.

01

RidicOol - Sanki sorular artık çalınmıyormuş gibi haberler haberler haberler.. En azından 90üstü alan herkesin (istisnasız)faha önceki sınavlarda kaç puan aldıklarına bakılmalı.. 3-4 sınavda 50 puan alıp sonra bir anda 90-100 arası çakıyorlar.. Ne hikmetse.. Daha ne numaralar var bunlarda; bunlar sadece bizim bildiklerimiz

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 21 Ekim 12:17


Anket Kamuya Memur Ve Personel Alımlarında Mülakat Kaldırılmalı mı?
Tüm anketler