Faruk Çelik, Gardıropta Yaşayan Aileyi Ziyaret Etti

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, bir süre önce haberlerde ve sosyal medyada, yürek yakan görüntülerle gündeme oturan aileyi ziyaret etti.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, Şanlıurfa'da gardrop'dan bozma tek odalı evde barınan Hurma ailesini ziyaret ederek kendilerine yönelik devlet desteğinin verileceğini söyledi.

FARUK ÇELİK'TEN YARDIM SÖZÜ

Bir süre önce sosyal medyada ve haberlerde gündeme gelen, kira borcunu ödeyemediği için evden çıkarılan ve ailesiyle birlikte gardropdan bozma tek odalı yerde barınan aileye devlet eli uzanacak.  Faruk Çelik, 2 gündür gardıropta yaşadığı öğrenilen Hurma ailesini ziyaret etti. Burada aileye destek sözü veren Bakan: "Aile kendi aile bünyesinde sıkıntılar yaşayan bir aile ve kendisine göre bir çıkış yolu bulmuş. Belediyelerimiz bu konuda çok duyarlı. Yüzlerce insana bu konularda el atarlarken, böyle bir talebi olmadan kendi kendine bir yöntem bulmuş vatandaş aslında gitseydi gerek Haliliye Belediyemiz gerekse Büyükşehir Belediyemiz ve valiliğimiz hepimiz bu ve benzer arkadaşlara yardım ediyor. Daha önce de yardım talebinde bulunulmuş kaymakamlık belli bir miktar vermiş gelmiş onu almamış. Kendi bünyesindeki sorunu bir şekilde gündeme gelmiş bize düşen görev ne ise belediye başkanlarımız şimdi onları yerine getiriyorlar.İnşallah kendi sorunlarını kendisi çözer, tamamen ailevi bir sorun. Devletimiz sosyal bir devlet, güçlü bir devlet herkesin elinden tutuyor. Her ocağın tütmesi için gayret gösteriyor. Böyle bir şey söz konusu değildir. Mağduriyet devletimizden belediyelerimizden kaynaklanan bir mağduriyetin neticesi değildir. Kendisinden kaynaklanan bir mağduriyetin medyaya yansıması bizde doğrusu neden belediye ve valiliğe müracaat etmeden bir şey oldu diye neticede devletimiz görevini yapmak istemiş ama vatandaş onu uygun bulmamış ve sonuç itibariyle ne gerekiyorsa belediyelerimiz yapacaklardır" dedi.

ZİYARETTE BELEDİYE BAŞKANI DA VARDI

Bakan Faruk Çelik'in ziyaretine eşlik eden, Haliliye Belediye Başkanı Fevzi Demirkol :"Veysi kardeşimizin durumu ile ilgili ailenin daha önceden şiddetli geçimsizlik nedeniyle karı kocanın ayrılması ve çocukların ortada kalması söz konusu olmuştur. Biz aileye destek olmak ve ailenin birleştirilmesi noktasında hem rehabilitasyon çalışması hem de ailemize iş imkanı sağladık. Daha öncesinde de sosyal yardımlarda bulunmuştuk. Şimdi hem ailenin bütünleşmesi açısından karı kocanın rehabilitasyonu hem de iş imkanı noktasında yardımcı olduk" dedi.

KPSSCAFE.COM.TR - ANKARA

26 Mar 2017 - 17:57 - Gündem



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak KPSS Cafe Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan KPSS Cafe hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler KPSS Cafe editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı KPSS Cafe değil haberi geçen ajanstır.



Anket Kamuya Memur Ve Personel Alımlarında Mülakat Kaldırılmalı mı?
Tüm anketler