Facianın Eşiğinden Dönüldü! 500 Kilo Amonyum Nitrat ile Güçlendirilmiş EYP Etkisiz Hale Getirildi

Diyarbakır'da tam 500 kilo amonyum nitrat ile güçlendirilmiş el yapımı patlayıcılar tespit edilerek imha edildi. Ardından Diyarbakır İl Jandarma Komutanlığı açıklamada bulundu. detaylar kpsscafe.com.tr'de...

Facianın Eşiğinden Dönüldü! 500 Kilo Amonyum Nitrat ile Güçlendirilmiş EYP Etkisiz Hale Getirildi 

Diyabakır'ın Silvan, Hazro, Hani ilçelerinde sabah saatlerinde yaşanan olay ile facianın erişiğinden dönüldü! iki adet el yapımı patlayıcı saklandıkları yerde tespit edildi ve etkisiz hale getirildi.

İmha edilen iki el yapımı patlayıcının biri  300 diğeri 200 kilo amonyum nitrat ile güçlendirilmişti. Diyarbakır İl Jandarma Komutanlığı konu hakkında bu açıklamada bulunarak sayısal verileri de kamuoyuna duyurdu;

"Diyarbakır İl Jandarma Komutanlığınca; vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğinin sağlanması, mevcut huzur ve güven ortamının devam ettirilmesi, vatandaşlarımızın her türlü terör eylemlerinden korunması maksadıyla, sorumluluk bölgesinde alınan tedbirlere ve operasyonel faaliyetlere devam edilmektedir. Bu bağlamda; Silvan ve Hazro İlçeleri kırsal alanında 26 Nisan 2017 günü icrasına başlanılan Şehit Jandarma Üsteğmen Murat Taylan Öncel-32 Operasyonu kapsamında operasyon birliklerce icra edilen temas araması sonucunda; toprağa gömülü vaziyette 3 adet jelikan bidon içerisinde 48 adet pil, 2 metre kablo ve 360 kilogram muhtelif yiyecek (55 kg küp şeker, 50 kg pirinç, 200 kg un, 10 kg tuz, 10 kg makarna, 20 kg bulgur, 3 kg mercimek, 1.5 kg çay, 3 kg zeytin, 4 kutu çikolata, 11 paket kuru maya, 168 adet üçgen peynir, 50 adet piknik reçel) maddesi ele geçirilmiş, Silvan İlçesi Dağarcık Mezrası mülki sınırları içerisinde araziye tuzaklanmış vaziyette 6 adet 12'lik tüp içerisinde yaklaşık 300 kilogram amonyum nitrat ve şeker kullanılarak hazırlanmış el yapımı patlayıcı düzeneği bulunmuştur.

Hani-Lice karayolu üzerinde 28 Nisan 2017 tarihinde icra edilen mayın/EYP araması esnasında, Hani İlçesi Kırım köyü Aka Mezrası yol ayrımı bölgesinde karayolu üzerinde bulunan menfezde, 4 adet 25 kilogramlık bidon içerisinde 200 kilogram amonyum nitrat ve şeker karışımı ile güçlendirilmiş el yapımı patlayıcı düzeneği tespit edilmiştir. Cumhuriyet Savcılığın talimatı ile ele geçirilen malzemelere el konulmuş, tespit edilen el yapımı patlayıcı düzenekleri patlayıcı madde imha timi tarafından emniyetli bir şekilde imha edilmiştir. Bölgemizde yaşayan vatandaşların huzur ve güvenliğinin sağlanması ve teröristle mücadele kapsamında yürütülen çalışmalara artan bir azim ve kararlılıkla devam edilmektedir" 

ios mobil uygulamamızı cep telefonunuza yüklemek için ----> tıklayınız android mobil uygulamamızı ücretsiz yüklemek için ---->>> tıklayınız

kpsscafe.com.tr|ANKARA

29 Nis 2017 - 21:22 - Gündem



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak KPSS Cafe Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan KPSS Cafe hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler KPSS Cafe editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı KPSS Cafe değil haberi geçen ajanstır.



Anket Kamuya Memur Ve Personel Alımlarında Mülakat Kaldırılmalı mı?
Tüm anketler