Eve 27 Dakika Gecikti 17 Ay Hapis Yatacak

Antalya'da denetimli serbestlik hükümleri çerçevesinde cezasını elektronik kelepçeyle çeken 23 yaşındaki genç adam eve sadece 27 dakika geç kaldığı için 17 ay hapis yatacak...

Eve 27 Dakika Gecikti 17 Ay Hapis Yatacak 

Antalya'da 4 yıl 10 ay hapis cezası alan ve bu cezasını denetimli serbestlik hükümleri çerçevesinde elektronik kelepçeyle çeken 23 yaşındaki Recep Bilgin, cep telefonunun saati yüzünden eve 27 dakika gecikince, elektronik izleme kurallarını ihlal ettiği gerekçe gösterilerek kalan 17 aylık cezasını cezaevinde geçirecek.  Antalya'da karıştığı bir kavga nedeniyle 4 yıl 10 ay hapis cezasına çarptırılan ve 7 ay önce denetimli serbestlik  ile elektronik kelepçe takılarak serbest bırakılan Recep Bilgin'in saat 21.00 ile 07.00 saatleri arasında evde bulunması gerekiyordu.

Recep Bilgin 12 Mart 2017 tarihinde motosikletinin benzini biten babasını almak için hareket ettiğinde yaşadığı şanssızlığı anlattı. Bilgin, "Çakırlar’dan kızkardeşimle birlikte babamı almaya geldik. Saat 20.44’ü gösteriyordu. 10 dakikaya yetişirim diye düşünmüştüm. Ama 27 dakika eve geç kalmışız7 aydır kelepçe ayağımdaydı. Bu sürede hiç geç kalmışlığım yok. O gece telefonun saati ayarsızmış. Hadi birimizin telefonundaki saat bozuk diğeri de bozukmuş. Biz 20.44 diye yola çıktık, meğer ayarsız olduğu için saat geriymiş. 2. Ağır Ceza Mahkemesi’ne dilekçe verdim, ancak dilekçem kabul edilmemiş. 17 ay cezaevinde kalacağım. Şu anki durum bunu gösteriyor. 7 aylık çocuğum var. Eşim yüzde 50 engelli.

Çocuğum ve eşimi yurda vermeyi düşünüyorum. Büyüklerimden yardım istiyorum. Benim dışarıda olmam gerekiyor. Eşime ve çocuğuma bakmak için. Şu anda ne yapacağımı bilmiyorum. Geçici olarak simit tezgahında duruyorum. Denetimli Serbestlik Bürosu elektronik kelepçeyi aldı. Pazartesi günü saat 17.00’ye teslim olacağım. Bu simit tezgahında cezaevi için harçlık biriktiriyorum." dedi.

KPSSCAFE.COM.TR - ANKARA

27 Nis 2017 - 16:06 - Gündem



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak KPSS Cafe Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan KPSS Cafe hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler KPSS Cafe editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı KPSS Cafe değil haberi geçen ajanstır.



Anket Kamuya Memur Ve Personel Alımlarında Mülakat Kaldırılmalı mı?
Tüm anketler