Esed (Rejim Güçleri) Afrin'e Neden Girecek? Türkiye'den İlk Açıklama Geldi

Suriye Devlet Televizyonu, rejim güçlerinin Afrin'e gireceğini duyurdu. Bu haberin ardından Türkiye'den ilk açıklama Dışişleri Bakanı Mevlüt ÇAvuşoğlu'ndan geldi. Peki Esed neden Afrin'e girme kararı aldı.

Suriye rejim güçlerinin Afrin'e gireceği yönünde açıklamanın ardından Türkiye'den ilk açıklama geldi.

Suriye rejim güçlerinin Afrin'e gireceğine yönelik haberler üzerine konuşan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, açıklamasında şu ifadeleri kullandı: "Eğer rejim buraya PKK’yı temizlemek için girerse problem yok. PKK’yı korumak için giriyorsa Türk askerini kimse durduramaz."

Suriye devlet televizyonu, Esad rejimi yanlısı güçlerin birkaç saate kadar Afrin'e gireceğini, bugün sabah saatlerinde iddia etmişti.

ESED-PKK İŞBİRLİĞİ İDDİASI

Geçtiğimiz günlerde Esad ve PKK arasında Afrin için işbirliği yapacaklarına ilişkin iddialar çıkmış; Reuters, terör örgütü PKK'nın uzantısı SDG'nin Esad rejim güçleri ile anlaştığını, Esad güçlerinin Afrin'e gireceğini iddia etmişti.

TERÖR ÖRGÜTLERİ REJİMDEN MEDET UMAR HALE GELDİ

Abdullah Ağar, terör örgütü PKK/YPG'nin yöneticilerinin 'Zeytin Dalı Harekâtı' öncesinde tehdit eden sözler sarf ettiklerini Esad rejiminden medet umar hale geldiğini ifade ederek şu sözleri kullandı: "Ortada çok büyük bir başarı var. Harekâtın bir diğer başarı kriteri de PKK/YPG'nin artık rejimden medet umar hale gelmesi. Daha dün, 'Sıra rejime gelecek diyorlardı. Türk ordusunun azim ve iradesi, imkân ve kabiliyetleri, 1984 yılından bu yana biriktirdiği terörle mücadele tecrübesi, kudret ve kabiliyeti, planlama- kontrol- koordinasyon ve uygulama becerisi gibi kıstaslar ise harekâtın asıl parametrelerini oluşturuyor."

Kpsscafe.com.tr  | Ankara

19 Şub 2018 - 13:44 - Gündem



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak KPSS Cafe Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan KPSS Cafe hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler KPSS Cafe editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı KPSS Cafe değil haberi geçen ajanstır.



Anket Kamuya Memur Ve Personel Alımlarında Mülakat Kaldırılmalı mı?
Tüm anketler