Engelli Kız Kardeşine Tecavüz Eden İmam ve Kardeşi Hakkında Karar Çıktı

Erzurum'da zihinsel engelli kız kardeşleri 26 yaşındaki H.B'ye tecavüz ettikleri öne sürülerek yargılanan İmam Ahmet B ve Muhammet B.'ye iyi hal indirimi uygulanmadı.

Engelli Kız Kardeşine Tecavüz Eden İmam ve Kardeşi Hakkında Karar Çıktı

Erzurum'da zihinsel engelli kız kardeşleri 26 yaşındaki H.B'ye tecavüz ettikleri öne sürülerek yargılanan İmam Ahmet B ve Muhammet B.'ye iyi hal indirimi uygulanmadı. Hazırlanan gerekçeli kararda, eylemlerin mağdurun korunaklı olması gereken ev ortamı içerisinde bulunduğu ve bunun verdiği kolaylıktan faydalanarak gerçekleştirilmesi sebebiyle sanıklara alt sınırdan uzaklaşarak ceza verildiği bildirildi.  Erzurum Merkez Yakutiye'de oturan H.B 2013 senesinde polise başvuru yaparak iki abisinin kendisine tecavüz ettiğini öne sürdü. Annesi ve babasının vefat ettiğini belirten genç kız, Kars'da bir köyde imamlık yapan abisinden hamile kaldığını Ankara'da kürtaj olduğunu iddia etti.

Abisinden şiddet gördüğü için bir dönem sığınma evinde kaldığını anlatan talihsiz genç kız, buradayken bir kadının aracılığıyla 2 kişinin daha tecavüzüne uğradığını iddia etti. 2'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen karar duruşmasında Abiler'e 10'ar yul hapis cezası verildi. Heyet suçun kardeşe karşı işlenmesi nedeniyle iki kardeşinde cezasını yarı oranda arttırdı ve 15 yıla hükmetti. Mahkemede diğer iki sanığın beraatine karar verilirken, N.U isimli kadına da fuhuşa teşvik etme suçundan 3 yıl hapis 140 lira para cezası verdi. İmam ve Erkek kardeşi hükmün okunmasıyla birlikte tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Mahkeme Gerekçeli kararını da  bugün açıkladı.  Mahkemenin gerekçeli kararında, "Aslen bu eylemlerin yine mağdurun en korunaklı olması gereken, hatta sanıkların dahi onun dış dünyadan korunacağı tek ortam olan ev ortamı içerisinde ve bunun verdiği kolaylıktan faydalanarak eylemi gerçekleştirmeleri, mağdurun zihinsel durumuna rağmen daha sonrada başına gelen ve suç konusu olan diğer olaylar dikkate alındığında, onu koruma ve kollama yönünde nedamet teşkil edecek hiç bir harekette bulunmamak surette daha kötü bir sosyal ortam ve suç içerisine mağdur olarak düşmesine de dolaylı olarak sebebiyet verdikleri gözönüne alındığında ve mevcut tüm bu durumlar sanığın yoğun kasıt altında eylemlerini icra ettikleri, eylemden sonraki davranışlarında da herhangi bir pişmanlık içeren harekette bulunmadıkları, bu durumunda olumsuz kişiliklerine delalet ettiği kanaatiyle asgari hadden uzaklaşılarak ve takdiri indirim sebebi uygulanmaksızın ceza tayini cihetine gidilmiştir." ifadelerine yer verildi.

KPSSCAFE.COM.TR - ANKARA

21 Haz 2017 - 15:16 - Gündem



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak KPSS Cafe Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan KPSS Cafe hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler KPSS Cafe editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı KPSS Cafe değil haberi geçen ajanstır.

05

Caner Ex - Bu Ahmet denilen Ahmak hemen 4 ev Yanımızda evi, Allah seni Islah etsin Yazıklar Olsun Yalandan sahtekarlıkla ilahi ve kuran okuyormuş meğer, Tüüühh o sıfatına senin

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 11 Ocak 03:48
03

yetmez - Bunları işkenceyle öldürmek lazım idam bunlara öyle bir gelmeliki sadece asilmakla değil işkenceyle olmalı kardeşe bunu yapan başkalarına ne yapmaz insan en guvenecegi kardesede bir karında yattiginada guvenemeyecek bunlar yüzünden Allah kahretsin bunları 15 yıl nedir ya

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 21 Haziran 15:16
02

Rumeysa H. - Diyanet bu imami mulakatla mi almis? Mulakatla liyakatli kisileri secmeye tamam.. Ama Ahlak da sart.. Devlet kurumlari bunu gozardi ediyor. Genel ahlaka aykiri davranan her devlet memuru gorevden atilsin. Ilisigi kalmasin..

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 21 Haziran 15:16
01

Suat Başkan - Artık idam gelsin.Bu ahlaksızlar devletin yataklarında yatıp devletin ekmeklerini yiyecekler hemde senelerce...İDAM istiyoruz....

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 21 Haziran 15:16


Anket Kamuya Memur Ve Personel Alımlarında Mülakat Kaldırılmalı mı?
Tüm anketler