En Az Lise Mezunu Zabıta Alımı Yönetmeliğindeki Değişiklik Tepkilere Neden Oldu

Zabıta memuru alımı yönetmeliğinde geçtiğimiz gün bir değişiklik yapılmış ve başvuru şartlarında düzenleme yapılmıştı. Yapılan düzenlemede Mahalli İdareler ve Mahalli İdareler (zabıta) bölümü mezunlarına ayrıcalık tanınmadı.

Geçtiğimiz 14 Kasım günü Resmi Gazete'de Mahalli İdarelere personel alımı yönetmeliğinde yapılan bazı değişiklikler yayımlandı. Yayımlanan yönetmeliğe göre belediyelere zaıta memuru alımında vbazı değişiklikler yapıldı.

Resmi Gazete'de, Mahalli İdareler Genel Müdürlüğü tarafından hazılanan e Bakanlar Kurulu kararı ile yürürlüğe koyduğu yeni yönetmelikte, zabıta personeli yetiştirmek için kurulan bölüm mezunlarına herhangi bir öncelik tanınmadı.

Zabıta alımında sadece "En az lise veya dengi okul mezunu olmak" şartı arandığı belirtildi.

Yerel Yönetim Mezunlarına Öncelik Verilmedi

Ancak yayımlanan yönetmelikte Mahalli İdareler ve Mahalli İdareler (zabıta) bölümünü mezunlarına herhangi bir öncelik verilmedi.  3185 nitelik kodlu Yerel Yönetimler, Mahalli İdareler ve Mahalli İdareler (zabıta) bölümünü bitiren mezunlar, kendilerine öncelik verilmesi gerekirken, lise mezunlarına başvuru hakkı tanınmasının bir haksızlık olduğunu, Mahalli İdareler ve Mahalli İdareler (zabıta) bölümü mezunları tarafından tepki ile karşılandı.

Mahalli idareler bölüm mezunlarının yaşanan haksızlığın son bulması için yönetmeliğin ilgili maddesine bir eklenme yapılması gerekmektedir.

Resmi Gazete'de Yayımlanan Kısım

Resmi Gazete'de yayımlanan bölümde şu ifadelere yer verilmişti:

Zabıta Memuru Alımı için Gerçekleştirilecek sınava başvuruda bulunmak isteyen adayların 657 Sayılı DMK'nın 48. Maddesindeki genel şartları taşıması, en az lise mezunu olmaları, kilo ve boy şartlarını yerine getirmeleri (Tartılma ve ölçülme aç karnına, soyunuk ve çıplak ayakla olmak kaydıyla erkeklerde en az 1.67 metre, kadınlarda en az 1.60 metre boyunda olmak ve boyun 1 metreden fazla olan kısmı ile kilosu arasında (+,-) 10 kilogramdan fazla fark olmaması,) , 30 yaşını aşmamış olmaları, KPSS'ye girmiş ve belirlenen en az puanı almış olmaları gerekiyor.

Kpsscafe.com.tr | Ankara

20 Kas 2017 - 10:22 - Gündem



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak KPSS Cafe Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan KPSS Cafe hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler KPSS Cafe editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı KPSS Cafe değil haberi geçen ajanstır.

09

IYI - Ne ayrımı kardeşim sınavsız zabıta oluyor millet srn istersen lisans mezunu ol lise mezunı elini kolunu sallaya sallaya zabıta oluyor

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 20 Kasım 10:22
07

Mehmet - Lise mezunuyum 82 puan zabıta olur muyum bu puanla merkezi olmadı bu değer olur mu

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 20 Kasım 10:22
06

tt - arkadaş daha ilan çıkmadan şu puana olur mu yok lise lisans muhabbeti yaş esnetilsin konusunu bırakın şartlar belli ilan çıkar ve şartlar uyarsa başvurunu yaparsın bu kadar acele etmeyin

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 20 Kasım 10:22
04

Haksızlık - Aynı olay itfaiye mezunlarınada yapılmadı lanet olsu khk yöneti mi

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 20 Kasım 10:22
03

Mehmet - Arkadaşlar malum merkezi zabıtalık gelmedi bu sefer gelir inşAllah 82 puan

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 20 Kasım 10:22


Anket Kamuya Memur Ve Personel Alımlarında Mülakat Kaldırılmalı mı?
Tüm anketler