Emniyet'ten Yeni Paralel Devlet Açıklaması!

Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklama kapsamında basın organlarında çıkan ''Yeni Bir Paralel Devlet Kuruluyor" haberlerine açıklık getirildi. Emniyet bu haberlere nasıl bir tepki gösterdi? Nasıl açıklamada bulundu? haberimizde...

Emniyet'ten Yeni Paralel Devlet Açıklaması! 

"CHP'li Bülent Tezcan Belgesini Gösterdi: Yeni Bir Paralel Devlet Kuruluyor" başlığıyla çıkan haberlere Emniyet'ten yanıt gecikmedi. Emniyet Genel Müdürlüğü, basında çıkan haberlere dair uzun bir açıklamada bulundu.

Ayrıca Emniyet Genel Müdürlüğü, kurum bünyesindeki bazı kısaltmaların da açıklamasını kamuoyu ile paylaştı.

Emniyet Genel Müdürlüğü'nden ''Yeni Bir Paralel Devlet Kuruluyor" haberlerine açıklama 9 Ağustos 2017 akşam saatlerinde geldi. Emniyet Genel Müdürlüğü'nün açıklaması bu şekilde oldu;

''Bazı basın yayın organlarında "CHP'li Bülent Tezcan Belgesini Gösterdi: Yeni Bir Paralel Devlet Kuruluyor" başlığıyla verilen haberlerde, Sayın CHP Genel Başkan Yardımcısı Aydın Milletvekili Bülent Tezcan'ın bir mahkeme dosyasından aldığını öne sürdüğü tutanağı göstererek, "Başbakanlık Ulusal Güvenlik Kurumundan Emniyetin bilgi aldığını kaydettiği ve kanunen böyle bir örgütün olmadığına" ilişkin iddiaların yer alması üzerine aşağıdaki açıklamanın yapılmasına gerek duyulmuştur.

Bakanlar Kurulu'nun 14.03.2016 tarih ve 2016/8591 sayılı kararına istinaden 12.05.2016 tarihli İçişleri Bakanlığı Makamının Olur'larıyla Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığımız bünyesinde "Ulusal Güvenliğe Yönelik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü" kurulmuştur.

FETÖ/PDY ile mücadele kapsamında, KOM Daire Başkanlığımız bünyesinde oluşturulan bilgi havuzu adli makamların taleplerine cevap vermek üzere İl KOM birimlerimizin sorgulamasına açılmıştır.

Habere konu olan tutanaktaki 2'nci maddede yazılı "29.09.2016 tarihinden itibaren Dairemize gönderilerek Analiz Şube Müdürlüğümüzde toplanan FETÖ/PDY kapsamında merkez ve taşra KOM birimlerimizce yürütülen soruşturmalarda adı geçenleri gösterir." ibaresiyle verinin KOM Daire Başkanlığı veri tabanında yer aldığı açıkça bellidir ve muhatabı İl Cumhuriyet Başsavcılıkları ile mahkemeler tarafından bilinmektedir.

Ayrıca, tutanaktaki "Başkanlık Ulusal Güvenlik" ibaresi Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı "Ulusal Güvenliğe Yönelik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü"nün kısaltmasıdır. Başkanlık ibaresi ise KOM Daire Başkanlığını ifade etmektedir.

Kamuoyunu yanlış bilgilendirmemek adına Emniyet Genel Müdürlüğünden konuya ilişkin bilgi istemesi halinde Sayın Milletvekiline gerekli bilgiler verilebilirdi.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.''

KPSSCAFE.COM.TR ANKARA

09 Ağu 2017 - 20:15 - Gündem



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak KPSS Cafe Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan KPSS Cafe hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler KPSS Cafe editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı KPSS Cafe değil haberi geçen ajanstır.



Anket Kamuya Memur Ve Personel Alımlarında Mülakat Kaldırılmalı mı?
Tüm anketler