Emniyet Genel Müdürlüğü'nden 'Sanal Saadet Zinciri' konusunda Uyarı

Emniyet Genel Müdürlüğünden (EGM) Sanal saadet zincirleri konusunda önemli uyarı!

Emniyet Genel Müdürlüğü'nden 'Sanal Saadet Zinciri' konusunda Uyarı

Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından yayımlanan resmi bilgilendirmede, emniyet birimleri tarafından internet siteleri üzerinden bir takım organizasyonlarca insanları dolandırmak üzere 'saadet zinciri' olarak bilinen satış sistemi şeklinde faaliyet gösterildiği bildirildi. EGM tarafından yapılan bilgilendirmede ;yüksek kazanç vaadleriyle vatandaşlardan para toplayan bu tür oluşumların yasal olmadığını , bu oluşumların yurtdışındaki firmaları kaynak gösterdiğini fakat bunlara itibar edilmemesi gerektiği belirtti.

SAADET ZİNCİRİ NEDİR?

Saadet zinciri, 1990'lı yıllarda ortaya çıkmış bir para kazanma sistemi olan piramit sistemin halk arasındaki ismidir. İngilizce ismi pyramid schemedir. Sadece piraamidin en üstündekilerin çok para kazandığı ve satılan bir ürün veya hizmetin görünürde olmadığı bu sistemde her bir kişi altındakinden para kazanıp üstündeki para kazandırır. Piramit sadece bu görünürde olmayan ürün veya hizmetin satın alınması konusunda ikna edilen kişiler tarafından alınması ile beslenir. Klasik çok katlı pazarlama (multi level marketing) sisteminin devşirilmiş bir modeli olarak da adlandırılabilir. Ağ pazarlama veya MLM'nin aksine ortada bir ürün veya hizmet bulunmamaktır. Tamamen para ile para kazanma metodu üzerine kurulmuştur.

KAYNAK: WİKİPEDİA

KPSSCAFE.COM.TR - ANKARA

28 Mar 2017 - 17:59 - Gündem



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak KPSS Cafe Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan KPSS Cafe hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler KPSS Cafe editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı KPSS Cafe değil haberi geçen ajanstır.



Anket Kamuya Memur Ve Personel Alımlarında Mülakat Kaldırılmalı mı?
Tüm anketler