Ekonomi Bakanı Zeybekçi'den Almanya Mesajı

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi, Almanya ile ilişkiler konusunda bir yazılı açıklama yayımladı. Bakan Zeybekçi, Almanya Türkiye ilişkilerinin bozulmasının her iki tarafınında aleyhine olacağını...

Ekonomi Bakanı Zeybekçi'den Almanya Mesajı

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi, Almanya ile ilişkiler konusunda bir yazılı açıklama yayımladı. Bakan Zeybekçi, "Almanya, ülkemizin en önemli dış ticaret ve yatırım ortaklarından biridir.

Nitekim Türkiye olarak bugüne kadar Almanya ile aramızdaki ekonomik ilişkileri daima ileriye taşıma gayretinde olduk. Ancak Alman hükümeti tarafından yapılan açıklamaları fazlasıyla talihsiz ve üzücü buluyoruz.Cebindeki kimliği hangi ülkeye ait olursa olsun, Türkiye'de yatırım yapmış herkesi, kendimizden biri olarak kabul ediyoruz.

Çünkü biliyoruz ki bu ülkenin gücüne ve potansiyeline inanarak yatırım yapan tüm dostlarımız, başarı öykümüzün asli unsurlarıdır. Bugün itibariyle ülkemizde faaliyet gösteren 7.000'e yakın Alman firması, bu durumun en somut göstergesidir.Bilhassa siyasi ve ekonomik istikrar ortamımız, cömert destek unsurlarımız ve yatırımcı dostu hukuk sistemimizle Alman dostlarımıza kapılarımız her zaman ardına kadar açıktır. Gerginlik doğurucu asılsız ve haksız ithamlar, Almanya ile olan ekonomik ilişkilerimizi geliştirme konusundaki kararlılığımızı asla etkilemeyecektir. Türkiye ile Almanya'nın iyi ilişkiler geliştirmesinden her iki taraf da kazançlı çıkacaktır. İlişkilerin olumsuz etkilenmesi durumunda hem iki taraf da zarar görecek, hem de Türk-Alman tarihi dostluğuna inananlar sevinmeyecektir." dedi.

KPSSCAFE.COM.TR - ANKARA

20 Tem 2017 - 21:33 - Gündem



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak KPSS Cafe Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan KPSS Cafe hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler KPSS Cafe editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı KPSS Cafe değil haberi geçen ajanstır.



Anket Kamuya Memur Ve Personel Alımlarında Mülakat Kaldırılmalı mı?
Tüm anketler