DPB Bugün Duyurdu! Memur Adaylarına Önemli Uyarı

Devlet Personel Başkanlığı'nın resmi internet sitesinden Kamu Personeli Adaylarını yakından ilgilendiren bir duyuru yayımlandı. Memur alımları ile ilgili son dakika duyurusu...

DPB Bugün Duyurdu! Memur Adaylarına Önemli Uyarı

Devlet Personel Başkanlığı'nın resmi internet sitesinden Kamu Personeli Adaylarını yakından ilgilendiren bir duyuru yayımlandı. Söz konusu duyuruda bazı dolandırıcıların kamu kurum ve kuruluşlarının yönetici isimlerini kullanarak adaylara işe yerleştirme vaatlerinde bulundukları ve bu şekilde para topladıkları, adayların bu tür durumlara karşı dikkatli olmaları gerektiği bildirildi.

DPB'den yapılan bilgilendirmede ,"

Başkanlığımıza ulaşan çeşitli şikâyetler ve basında yer alan bazı haberlerden,

Başta Başkanlığımız olmak üzere kamu kurum ve kuruluşlarının yöneticilerinin isimlerini kullanmak,  Sahte yerleştirme belgeleri hazırlamak,

suretiyle, işe yerleştirme vaadiyle para toplandığı bilgisine ulaşılmıştır.

Bilindiği gibi, adayların Devlet memuru ya da sözleşmeli personel olarak işe yerleştirilmeleri için Kamu Personel Seçme Sınavına (KPSS) girmelerinin ardından, merkezi yerleştirmelerde ÖSYM Başkanlığınca yayımlanan tercih kılavuzlarını, kurumsal yerleştirmelerde ise kamu kurum ve kuruluşlarının www.dpb.gov.tr adresinden de yayımlanan kamu personel alım ilanlarını takip ederek, buralarda belirtilen prosedüre göre başvuruda bulunmaları gerekmekte olup, kamu kurum ve kuruluşlarına başka bir şekilde yerleştirme yapılması söz konusu değildir.

Bu nedenle, kamu personeli adaylarımızın işe yerleştirme vaadinde bulunanlara kesinlikle itibar etmemeleri ve bu kişileri derhal yetkili makamlara bildirmeleri önemle rica olunur.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur." ifadelerine yer verildi.

KPSSCAFE.COM.TR - ANKARA

26 Eyl 2017 - 15:16 - Gündem



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak KPSS Cafe Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan KPSS Cafe hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler KPSS Cafe editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı KPSS Cafe değil haberi geçen ajanstır.



Anket Kamuya Memur Ve Personel Alımlarında Mülakat Kaldırılmalı mı?
Tüm anketler