Dışişleri Bakanından Sert Açıklamalar! 'O Şımarık Çocuğa İyi Anlatsınlar'

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, bir süredir ilginç ve tahrik edici açıklamalarda bulunan Yunan mevkidaşına sert çıktı!

Dışişleri Bakanı'ndan Yunan Mevkidaşına "Sabrımızı Zorlamasınlar"

Dışişleri Bakanı Sn. Mevlüt Çavuşoğlu, Yunanistan Dışişleri Bakanı'nın son dönemlerde yaptığı açıklamalara dair sert konuştu.  Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Yunanistan Dışişleri Bakanı Kocias'ın açıklamalarına dair sert konuştu ve ekledi "bizim sabrımızı zorlamasınlar.

Antalya'da  Gazeteciler Cemiyetini ziyaret eden ve burada basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, son zamanlarda ilginç açıklamalarda bulunan Dışişleri Bakanı Kocias hakkında kendisine yöneltilen soruları yanıtladı. Çavuşoğlu: "Yunanistan'la olan ilişkilerimize önem veriyoruz. Farklı konularda, Ege'de adalar konusunda, kıta sahanlığı konusunda, uçuş hattı konusunda vs... Bu konularda farklı düşünüyoruz. Ama bununla ilgili de mekanizmalarımız var, istikşafi görüşmelerimiz var. Gerginlik artmasın diye bunu yapıyoruz. Ama bu koalisyon ortağınız, sizin sürekli bizim bu anlayışımızı ortadan kaldıracak adımlarda bulunuyor, söylemlerde bulunuyor, tahriklerde bulunuyor. 'Efendim aslında iyi bir çocuk, idare edelim.' İyi de nereye kadar idare edilecek? Yani almışsınız, mecbur kalmışsınız koalisyona, sen idare et de benim de bir sabrım var, sabrımın sınırı var. Sonsuz sabrım yok ki. Tamam olgunluk gösteriyoruz da. O yüzden bazı şeyler, siyasi şeyler kendi aramızda olduğu için söylemek istemiyorum. Esasen şu andaki hükümetin de bu şımarık çocuk olan bakandan da rahatsızlığını biliyoruz." dedi.

Yunanistan Dışişleri Bakanı'nın 15 temmuz'dan sonra Türk Ordusunun zayıfladığı yönündeki açıklamalarına da değinen Çavuşoğlu:"Onlara güç gösterisi yapmamıza da gerek yok. Türk askerinin yeri geldiği zaman ne yapabileceğini en iyi onlar bilir. En iyi hükümet bilir. O şımarık çocuğa da iyi anlatsınlar. Bizim de sabrımızı zorlamasınlar." dedi.

KPSSCAFE.COM.TR - ANKARA

26 Şub 2017 - 15:46 - Gündem



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak KPSS Cafe Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan KPSS Cafe hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler KPSS Cafe editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı KPSS Cafe değil haberi geçen ajanstır.

02

Erol - Çok güzel konuşmuş bakanımız.Valla helal olsun.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 26 Şubat 15:46
01

erdemmmm - Kimse turkun sabrini sinamasin turk milletinde asker cok biz dogustan askeriz bunu bilsinler.vay efendim 15 temmuzda turk ordusu zayiflamis...aksine guclendi bizde pilotta cok askerde 81 milyon pilot ve asker var boyle bilsinler

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 26 Şubat 15:46


Anket Kamuya Memur Ve Personel Alımlarında Mülakat Kaldırılmalı mı?
Tüm anketler