Dışişleri Bakanı'ndan ABD Tasarısına Tepki Yağdı!

Dışişleri Bakanı'ndan ABD Tasarısına dair açıklama geldi. Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Büyükelçi Hüseyin Müftüoğlu, bu tasarıyı reddediyoruz dedi! İşte o kritik açıklamalar ve ABD'nin tasarısı...

Dışişleri Bakanı'ndan ABD Tasarısına Tepki Yağdı! 

Geçtiğimiz saatlerde ABD'den bir haber gelmiş, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Washington ziyaretinde yaşanan arbede hakkında bir tasarı düzenlendiği ve ABD'de de kabul edildiği açıklanmıştı.

Washington'da yaşanan arbede hakkındaki tasarı 26 Mayıs 2017 akşam saatlerinde ABD Konseyi'nde kabul edildi. Bunun yanısıra Türkiye'ye ağır eleştirilerde bulunuldu. o sözler için lütfen TIKLAYINIZ.

Bunun üzerine birkaç saat ardından Dışişleri Bakanlığı'ndan açıklama geldi. Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Büyükelçi Hüseyin Müftüoğlu, tasarıyı kabul ettiklerini ifade eden bir açıklamada bulundu.

Müftüoğlu, bu tasarının gerçekleri çapıttığını ve taraflı olduğunu ifade eder iken, oylamanın acele ile kabul edildiğini söyledi.

ABD'de kabul edilen tasarı hakkında konuşan Müftüoğlu, Büyükelçilik önünde yaşanan koruma olayının güvenlik zaafiyeti olduğunu belirtti ve son olarak ''Büyükelçilik Kançılaryası önünde ABD  güvenlik görevlilerince sebep olunan ve Bakanlığımızca resmen protesto edilen bir  gelişmenin yaşanmasına yol açan aşırı ve saldırgan davranışların da henüz izahı  yapılmamıştır.

Konuyu farklı bir zemine çekme gayesiyle ABD Temsilciler Meclisi'nde  gündeme getirilen bu girişimin yasama süreci içinde ilerletilmesi, meselenin  çözümlenmesine yardımcı olmayacaktır. Biz, yakından izlemeye devam edeceğimiz bu  husustaki gelişmelerin, verimli geçtiğini değerlendirdiğimiz ziyareti  gölgelememesi yolundaki ümidimizi muhafaza etmek istiyoruz." açıklamasında bulundu.

Ücretsiz haber alma imkanı! Memur grubumuza katılmak için --->tıklayınız  ios mobil uygulamamızı cep telefonunuza yüklemek için ----> tıklayınız  android mobil uygulamamızı ücretsiz yüklemek için ---->>> tıklayınız

kpsscafe.com.tr|ANKARA

26 May 2017 - 00:43 - Gündem



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak KPSS Cafe Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan KPSS Cafe hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler KPSS Cafe editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı KPSS Cafe değil haberi geçen ajanstır.



Anket Kamuya Memur Ve Personel Alımlarında Mülakat Kaldırılmalı mı?
Tüm anketler