Dışişleri Bakanı: " El Bab'dan Sonraki Hedefimiz Gayet Açık 'Rakka'"

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ile birlikte ortak basın toplantısı düzenledi.

Dışişleri Bakanı KKTC'de Önemli Açıklamalarda Bulundu! 

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu:" El Bab'dan sonra hedef Rakka. Bizim tutumumuz son derece nettir. Suriye halkı bizim kardeşimizdir. DAEŞ'e karşı YPG , PKK gibi terör örgütüyle hareket etmek yılanla yatağa girmektir.  Bu düşüncelerimizi gerekli yerlere ilettik. Tüm muhattaplarımıza bu konuları anlattık. Koalisyonun içinde 65 ülke var. Almanya, Fransa, Türkiye, Amerika yer yer Katar, bu ülkelerin özel kuvvetleri yok mu? var, ılımlı muhalif yok mu? 

Yüzde 99 sunni arap olan bir şehre şii milisleri sokmak da çok tehlikelidir. YPG'yi de buraya sokmak çok tehlikelidir. İki şeytan arasında insanları zorlamayın. Bu durumda DAEŞ'e destek verebilirler. DAEŞ'e karşı bizim kadar cesur, bizim kadar mücadele eden ülke oldu mu? Bizim kadar DAEŞ teröristi öldüren oldu mu? Şehitler veriyoruz, bu örgütün İslamla ilgisi olmadığını da söylüyoruz. Ama gerçekleri söylüyoruz, doğru gruplarla, etnik temizlik yapacak kişilerle değil. Doğru gruplarla Rakka konusunda adım atabiliriz. Şimdi istihbaratımız ve askerlerimiz ABD'li ve avrupalı koalisyon ülkelerinin yetkilileriyle detayları görüşüyorlar. " dedi.

KPSSCAFE.COM.TR - ANKARA

21 Şub 2017 - 17:09 - Gündem



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak KPSS Cafe Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan KPSS Cafe hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler KPSS Cafe editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı KPSS Cafe değil haberi geçen ajanstır.



Anket Kamuya Memur Ve Personel Alımlarında Mülakat Kaldırılmalı mı?
Tüm anketler