Destici'den Flaş 'Bedelli Askerlik' Önerisi

Bedelli Askerlik 2018 yılında çıkar mı? sorusu gündemdeki sıcaklığını korurken, Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici'den konuyla ilgili sürpriz bir öneri geldi.

Bedelli Askerlik 2018 yılında çıkar mı? sorusu gündemdeki sıcaklığını korurken, Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici'den konuyla ilgili sürpriz bir öneri geldi.

TGRT'de yayınlanan Gündem Özel programına konuk olan Mustafa Destici, bedelli askerlikle ilgili kendisine yöneltilen soruya, yüzbinlerce asker kaçağı ya da bakaya durumunda vatandaş olduğunu hatırlatarak yanıt verdi.

İlkelesel olarak bedelli askerliğe olumsuz baktığını fakat bu yığılmanın da çözüme kavuşturulması gerektiğini söyleyen BBP Genel Başkanı, "Sadece parası olanlara yönelik değil de parası olan ve olmayan herkese bir çözüm getirilmeli. Temel askerlik mutlaka yaptırılmalı. Mesleğine göre bir yerde çalıştırılmalı. Daha önceden öğretmenler ya da doktorlar gibi farklı meslek grupları bu şekilde değerlendirerek temel eğitimden sonra askerliğini yapmış oluyorlardı. Mutlaka buna bir çözüm bulunması lazım. Bu kadar insan bekliyor. Bu kadar insan mağduriyette yaşıyor.

Bunu yaparken şehitlerimizin ailelerini, şu anda gönüllü olarak severek askerliğini yapanları da incitmeyecek, ordumuzun ihtiyacını da göz önünde tutarak bir düzenleme yapılması lazım. Buradan elde edilecek gelirin de bir kısmının, ilacı çok pahalı olan belli hastalıklar var mesela SMA gibi, buralara ayrılması lazım. Böylece hem oradaki yığılmaya bir çözüm bulunurken, öbür taraftan da bir diğer hastalarımıza da şifa olması lazım. Yine oradan alınacak paranın bir kısmının şu anda gönüllü olarak askerliğini yapan kardeşlerimize de verilmeli. En azından makul bir ücret verilebilmeli. Bence böyle denge denetiminin kurulması lazım" şeklinde konuştu.

KPSSCAFE - ANKARA

21 Haz 2018 - 18:29 - Gündem



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak KPSS Cafe Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan KPSS Cafe hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler KPSS Cafe editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı KPSS Cafe değil haberi geçen ajanstır.

06

Mert - 5 yıllık ömrümü verdim üniversiteye 1 hazırlık okuyarak o zaman kyk kredi borcunu ödeyebilirim diye aldım 1 yıldır mezunum iş bulamıyorum üstüne yine kredi çektim durumum iyi değildi şimdiki gibi birçok zengin arkadaşıma ayrıca babası devlette iyi kademelerde görev yapan kişilere başbakanlık çıktı isminide verebilirim bu kişilerin eğer yalanım varsa araştırabilirler bu kişileri bizim gibi işçi gariban çocuklarına kyk kredi çıktı mecburiyetten aldım başka çarem yoktu milyar dolarlarca borçlar siliniyor bizim eğitimimiz için harcanan kyk borcumu çok geldi umarım gerekli mercilerce bu yazım dikkate alınır...

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 21 Haziran 18:29
05

Mustafa. Yıldırımer - Mustafa. Desticinin yorumuna katılıyorum. Daha öncr öğretmenler doğuda öğretmen olarak görev yaptılar. Bende 1982 yılında 3,5 ay askerlik yaptım. Bir ay askerlik yeter.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 21 Haziran 18:29
03

Ayla - Bence askerlik süresini altı ay a indirin ve herkes askerliğini yapsın adaletli olur bedelli yapıp sevinenler 12 ay yanakları düşünmüyor bencillik bu 6 ay diyorum

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 21 Haziran 18:29
02

Orhan - zaten şu an 6 ay yapabiliyorsun. 4 yıllık üniversite mezunları.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 21 Haziran 18:29
01

Hk - Kardeşim emin ol dikkate alinmaz oyle bi konuma geldi ki arkasi olan kazaniyor ne demişler buyuk balik kucuk baligi yer vah memleketim vah benim insanim ben kendimi olaya hic katmiyirum bile benim durumum içler acısı zaten

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 21 Haziran 18:29


Anket Kamuya Memur Ve Personel Alımlarında Mülakat Kaldırılmalı mı?
Tüm anketler