Dava Sonuçlandı! 20 Sene Sonra 'Şehit' Oldu

Kahramanmaraş'lı Türkan Güneş, 1998 senesinde görevdeyken kalp krizi geçirerek hayatını kaybeden oğlu için başlattığı hukuk mücadelesini kazandı.

Kahramanmaraş'lı Türkan Güneş, 1998 senesinde görevdeyken kalp krizi geçirerek hayatını kaybeden oğlu için başlattığı hukuk mücadelesini kazandı.  Kahramanmaraş'ın Afşin ilçesinde yaşayan Türkan Güneş, 1998 senesinde askerde görevdeyken kalp krizi geçirerek hayatını kaybeden çocuğu Hakan Güneş için başlattığı hukuk mücadelesini kazandı.

Acemi birliğinin bulunduğu Sivas'ta kalp yetmezliği neticesinde hayatını kaybeden Güneş, şehit sayılmamıştı. Bunun üzerine aile Milli Savunma Bakanlığı, Genelkurmay Başkanlığı, Kara Kuvvetleri Komutanlığı, Askeri Yüksek İdari Mahkemesi ve SGK'ya başvuruda bulundu. Dilekçeleri reddedilen aile Ankara 10. İdare Mahkemesine başvuru yaptı. Burada yakın zamanda yürürlüğe giren yasada yer alan yeni 'Şehitlik' düzenlemesiyle birlikte Hakan Güneş'in durumu yeniden değerlendirmeye alındı. Yıllar sonra umutlanan aileye haber geçtiğimiz hafta verildi. Hakan Güneş'in 'Şehit' sayıldığı bildirildi. Anne Türkan Güneş, "1998 yılında oğlumu askere gönderdim. Orada eğitim sırasında kalp yetmezliği nedeniyle şehit olduğunu söylediler ve cenazesini Türk bayrağına sarılı bir şekilde Afşin'e getirdiler. Burada askeri tören düzenlediler ve bana oğlumun şehit olduğunu söylediler.

Aradan yıllar geçtikten sonra oğlumun şehit sayılmadığını öğrendim. Oğlumun şehit sayılması için Savunma Bakanlığı, Genelkurmay Başkanlığı ve Kara Kuvvetleri Komutanlığına dilekçeler yazdım. Ancak olumlu yanıt bulamadım. Daha sonra hukuk mücadelesine başladık. Çok şükür ki geçen hafta mahkememiz sonuçlandı ve oğlum şehit sayıldı. Hiçbir maddi beklenti içerisinde olmadım. Vatanı beklemesi için askere gönderdiğim oğlumun şehit sayılmasını istedim. Çok şükür artık bir şehit annesiyim" ifadelerini kullandı.

KPSSCAFE - ANKARA

21 May 2018 - 12:31 - Gündem



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak KPSS Cafe Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan KPSS Cafe hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler KPSS Cafe editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı KPSS Cafe değil haberi geçen ajanstır.



Anket Kamuya Memur Ve Personel Alımlarında Mülakat Kaldırılmalı mı?
Tüm anketler