DAEŞ Lideri:" Yenildik Tüm Militanlar Dağlara Çekilsin"

Terör örgütü DAEŞ'in Musul'daki hakimiyetini tamamiyle kaybettiği ve örgüt liderinin militanlarına bir ses kaydıyla dağlara çekilmeleri yönünde talimat verdiği iddia edildi.

DAEŞ Lideri:" Yenildik Tüm Militanlar Dağlara Çekilsin" 

Terör örgütü DAEŞ;'in licderi Ebubekir El Bağdadi'nin Irak'taki militanlarına dağa çekilmeleri yönünde bir ses kaydı gönderdiği ve yenilgiyi kabul ettikleri iddia edildi. Irak merkezli bir haber ajansı tarafından son dakika bilgisi olarak verilen habere göre , Bağdadi'nin Musul'da devam eden çatışmalarda örgütün ağır hasar almasından dolayı endişelendiği ve militanların güç toplaması için dağlara çekilmesine yönelik bir ses kaydı gönderdiği iddia edildi.

Söz konusu haberin doğruluğu henüz resmi makamlarca açıklanmazken, iddianın doğru olması halinde DAEŞ kurulduğu günden günümüze kadar ilk defa resmen yenilgiyi kabul etmiş olacak. Fırat Kalkanı Harekatı'na kadar Irak ve Suriye'de geniş topraklara hükmetmeye başlayan terör örgütü yapılan operasyonlarla büyük zaiyat vermişti. DAEŞ son olarak El Bab'ın kontrolünü tamamen kaybedip, bölgeyi terk etmişti. Irak'ta yayın yapan Ninova'da AL Sumaria isimli haber kaynağına göre DAEŞ lideri örgütün kan kaybını önlemek adına "geri çekilmeleri" yönünde bir ses kaydı gönderdiğini belirtti.

Örgüt işgalindeki bazı bölgelerde DAEŞ lideri Ebubekir El Bağdadi'nin konuşmasının hoparlörden verildiği , konuşmanın DAEŞli teröristler arasında 'veda konuşması' olarak anıldığı öne sürüldü. Fakat bazı güvenlik uzmanları,  DAEŞ'in bu son hamlesinin tamamiyle algı operasyonu olduğu, örgüte dair yapılan operasyonların azaltılması için bir taktik plan olarak değerlendirilmesi gerektiğinin altını çiziyor.

KPSSCAFE.COM.TR - ANKARA

01 Mar 2017 - 11:05 - Gündem



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak KPSS Cafe Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan KPSS Cafe hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler KPSS Cafe editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı KPSS Cafe değil haberi geçen ajanstır.



Anket Kamuya Memur Ve Personel Alımlarında Mülakat Kaldırılmalı mı?
Tüm anketler