Cumhurbaşkanından Son Dakika Doğu Guta Açıklaması: 'Be Vicdansız , Be Ahlaksız"

AK Parti Genel Merkezi'nde düzenlenen toplantıda konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, seçim ittifakına ve yerel seçimlere değinirken Doğu Guta'daki katliam ile ilgili de önemli açıklamalarda bulundu.

AK Parti Genel Merkezi'nde düzenlenen Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'a katılan AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, burada önemli açıklamalarda bulundu.

Gündeminde 2019 seçimleri olan Cuhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasının satır başlıkları şu şekilde;

"2019 seçimleri herhangi bir seçim değildir. Her şeyden önce 2019 seçimleriyle Türkiye yepyeni bir yönetim sistemine geçecektir.

Mahalli idareler seçiminde hedefimiz en az yüzde 50 olarak koymalıyız. Mahalli idareler sadece partilerle kazanılmaz seçeceğimiz adaylarla da ilintilidir.

Türkiye tarihi bir süreçten geçerken milletimiz bunun sorumluğunu omuzlarımıza yüklemişken hiç kimsenin kibriyle kişisel hırsıyla uğraşamayız vakit kaybedemeyiz.

İTTİFAK MAHALLİ SEÇİMLERDE OLACAK MI?

AK Parti ve MHP olarak kurduğumuz komisyon çalışmalarını tamamlandı. Kanun teklifini meclise sunduk. Bu kanun teklifinde mahalli seçimlerle ilgili herhangi bir yenilik yok.

Sadece milletvekili seçilme yaşının 18'e indirilmesiyle ilgili olarak mahalli seçimlerde de seçilme yaşı 18'e iniyor. Ağırlık malum, cumhurbaşkanı ve parlamentoyu ilgilendiren bölüm.

Bir de eskiden ayrı ayrı zarflara konulan ve sandıklara atılan oyların tamamı aynı zarfa yerleştirilip aynı sandığa atacak. Bunun dışında eski uygulama neyse mahalli idareler seçiminde bu yapılacak.

Yani, herkes kendi adayını gösterecek. Asıl yenilik milletvekili seçiminde olacak. Birden fazla parti bir araya gelerek ittifak halinde seçime gidecek. Buna cumhur ittifakı diyoruz.

Seçim pusulasında ittifak partileri aynı çerçeve içinde yer alacak. Her parti kendi listesiyle seçime gidecek. Hedef oydaki zayiatı adeta yok etmektir.

Ülkemizde milletvekili çıkaramamasına rağmen siyasi özne olan partiler var. Bunlar için kendi partisinden istifa etmeden başka partiden aday gösterilme imkanı sağlandı.

Örneğin BBP olmak üzere bu oluşum içinde yer almak isteyen ancak kendi başına milletvekili çıkarma imkanı olmayan partiler de ittifaktaki bir parti, listesinde seçime girebileceklerdir.

Her parti kendi listesini yapacak kendi oyunu alacak kendi vekillerini çıkaracaktır. Tek fark ittifak halinde seçime giden partilerin oylarının birlikte sayılmasıdır.

Geçmişte terör örgütlerine müzahir partilerin vatandaşlar üzerinde kurdukları baskıyı ortadan kaldırmaya yönelik tedbirler de bu düzenlemede yer almıştır.

Yürütmenin cumhurbaşkanında olmasıyla koalisyonlar dönemi kapatılıyor. İttifaklar hukuki bir zemine kavuşturuluyor. Milletin karşısına her türlü şey ilan edilerek çıkılıyor.

Biz milletimize de kendimize de güveniyoruz.

ELEŞTİRİLERE CEVAP

CHP başta olmak üzere kimi muhalefet partilerinin itirazlarına baktığımızda hiçbir makul mantıklı dikkate alınması gereken bir taraf bulunmadığını görüyoruz.

MHP ile başlattığımız bu süreci 2019 seçimlerinde kararlılıkla hayata geçireceğiz. Artık herhangi bir tereddüde bu yolculukta yer yoktur.

ZEYTİN DALI HAREKATI

Ülkemizdeki 3,5 milyon misafirin tekrar kendi ülkelerine dönebilecekleri iklimi yaratmak için elimizden geleni yaptık. Ancak özellikle Suriye'deki terörün topraklarımıza ulaştığını gördük.

Mehmetçiğimiz adım adım Afrin'e doğru ilerliyor. Hamdolsun bu sabah itibariyle 1873 teröristi etkisiz hale getirecek 415 kilometre kare civarında bir alanı kontrol altına almış bulunuyoruz.

Derdimiz 3,5 milyon o bölgenin insanları var. Onları bir an önce kendi topraklarına nasıl döndürebiliriz hesabı içindeyiz. Bunun yanında birçok hesapları da yapıyoruz. Bu yol haritasını bizim yavaş yavaş uygulamaya koymamız gerekir.

HAREKATIN BUNDAN SONRAKİ SÜRECİ

Harekatın bundan sonraki kısmının daha hızlı ilerlemesini bekliyoruz. Hava da bozuk. Zaman zaman kar fırtına sisiyle yürüyen bir mücadele. Ve bu mücadelede kar boran fırtına demeden askerimiz yoluna devam ediyor.

Asker şehir merkezini bir an önce kuşatıp teröristlerin dışarısıyla temasını kestikten sonra yeni bir stratejiyle harekata devam edeceğiz.

İnşallah en kısa sürede Afrin bölgesini temizleyerek ülkemizdeki yüzbinlerce bölge sakinini ülkelerine dönmesini sağlayamak.

BE VİCDANSIZ, BE AHLAKSIZ..

Bizi en çok üzen müttefik gördüğümüz kimi ülkelerin sergilediği riyakarlık hatta ciddiyetsizliktir. Dün bu ülkelerden birinin savunma bakanlığı sözcüsü çıkıp utanmadan Afrin'de sivillerin öldüğünü söyleyebiliyor.Be vicdansız be ahlaksız doğu Guta'da her gün yüzlerce sivilin alçakça katledilmesinden en küçük bir rahatsızlık duymuyorsun yalan yanlış haberler yayıyorsun. Eğer biz Afrin'de sivil-terörist ayrımı yapmasaydık harekat çoktan bitmişti.

Önce Münbiç'i temizleyeceğiz sonra Fırat'ın doğusunu güvenli hale getirene kadar yolumuza devam edeceğiz. Bu yaz hem terör örgütü hem onları destekleyenler için sıcak geçecek öyle görünüyor.

Rejim kendi topraklarını koruma gayreti içinde değil. Rejim, ülkesinden kaçmış olanlar için gayret harcama peşinde değil. Rejim "onlardan kurtulduk" diyor. Ama biz bu yola baş koyduk.

KPSSCAFE.COM.TR  | ANKARA

23 Şub 2018 - 11:58 - Gündem



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak KPSS Cafe Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan KPSS Cafe hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler KPSS Cafe editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı KPSS Cafe değil haberi geçen ajanstır.



Anket Kamuya Memur Ve Personel Alımlarında Mülakat Kaldırılmalı mı?
Tüm anketler