Cumhurbaşkanı Erken Seçim Tarihini Açıkladı: Seçim 24 Haziran 2018'de

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan beklenen son dakika açıklamasını yaptı. Erdoğan yaptığı açıklamada erken seçim konusunda Bahçeli ile yaptığı görüşmenin sonucunu kamuoyuna açıkladı.

MHP lideri Devlet Bahçeli'nin önceki gün yaptığı erken seçim çağrısı sonrası kritik görüşme gerçekleşti.

Erken seçim konusunda beklenen açıklamayı Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yapması bekleniyor. Az önce yapılan açıklamada erken seçim açıkalmasının 15.30'da yapılacağı bildirildi.

ERKEN SEÇİM AÇIKLAMASI GELMESİ BEKLENİYOR

Kulislerde dolaşan iddialarda iki lider arasında gerçekleşen görüşmenin erken seçim olsun şeklinde sonuçlandığı belirtildi. Net açıklama birazdan Cumhurbaşkanı tarafından gelecek.

AÇIKLAMA GELDİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan yaptığı açıklamada 15 Temmuz'a ve referanduma değindi. Cumhurbaşkanı Erdoğan erken seçim ile ilgili şu ifadeleri kullandı:

Bizim tercihimiz hep 2019 Kasım seçimlerine kadar dişimizi sıkmaktan yana olmuştur. Ancak Suriye meselesi ve sınır ötesi operasyonlar, Türkiye'nin bir an önce belirsizlikleri aşmasını zorunlu hale getirmiştir. Yeni sisteme geçiş giderek aciliyet istemiştir. Sayın Bahçeli'nin teklifini değerlendirdik.

Bu erken seçim teklifine olumlu yaklaşma konusunda görüş birliğine vardık. Seçimler 24 Haziran 2018'de olacak.

MHP LİDERİ NE DEMİŞTİ?

"Artık ülkemizin 16 Nisan'da oylanan Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'ne herhangi bir tavsama, gecikme olmaksızın geçmesi milli beka ve tarihi emanetler açısından acil hal almıştır. 31 Mart 2019’da mahalli idareler seçimi yapılacaktır. Mahalli idareler seçimi yapıldıktan 7 ay 3 gün sonra cumhurbaşkanı ve milletvekili genel seçimi gerçekleştirilecektir. Siyasi takvim bu şekildedir. Ancak, mahalli idareler seçiminden sonra Türkiye’nin hangi badirelere maruz kalacağını, neyle muhatap kalacağını tahmin etmek zor değildir. Çünkü 3 Kasım üzerinde oynama ve kaos üretme çabaları şimdiden ortaya çıkmıştır."

KPSSCAFE.COM.TR  | ANKARA

18 Nis 2018 - 15:38 - Gündem



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak KPSS Cafe Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan KPSS Cafe hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler KPSS Cafe editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı KPSS Cafe değil haberi geçen ajanstır.

07

öğretmen - Öğretmen atama kontenjanı artar mı bu durumda ?

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 18 Nisan 15:38
06

Cevriye Varol - O hafta çocukların sınavı var ne olacak o zaman

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 18 Nisan 15:38
04

Seda - Uçak biletlerinde kampanya olsun oy kullanalım boşa gitmesin oyumuz.haber yap kpss cafe

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 18 Nisan 15:38
01

Yusuf - Padişahımız daha düne kadar erken seçim yok diye kendini yırtıyordu ne olduda bügün erken seçime gidiyoruz tabi bunun altında yatan çok sebep var biri padişahımızın saltanatı sallanıyor diğeride bir an önce erken seçim yapıp 41 ilde örgütlenmemiş iyi partinin seçime girmesini engellemek

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 18 Nisan 15:38


Anket Kamuya Memur Ve Personel Alımlarında Mülakat Kaldırılmalı mı?
Tüm anketler