Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Bu adımı beraber atalım"

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Rus Devlet Başkanı Putin'in ikili ve heyetler arası görüşmesi sona erdi. İki lider toplantı sonrası önemli açıklamalarda bulundu. İşte detaylar.

Rusya Devlet Başkanı Putin ile bir görüşme gerçekleştiren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, toplantı sonrası basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

İki ülke arasındaki ilili ilişkilere değinen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bu yıl içerisinde Rusya'yı üç kez ziyaret ettik. İlişkilerimizin derinleştirilmesi konusunda Sayın Putin'le mutabık kaldık. Gerek yüz yüze, gerek telefon diplomasisi devam ediyor. Üst düzey işbirliğinin 7. toplantısının hazırlıklarına da başladık. Siyasi diyaloğumuza paralel olarak ekonomik ilişkiler de yükseliş seyrine girmiş oluyor. Mart ayında ziyaret sayısında tarım ürünlerinin Rusya'ya girmesi konusunda Putin'in verdiği müjdeler bizi memnun etmişti. İkili ekonomik işbirliğinin önündeki tüm engellerin kaldırılması konusunda yoğun çalışmamıza devam ettik. Karma ekonomi toplantısı geçen ay Kazan'da düzenlendi. Domates, nar, patlıcan gibi ürünlerin Rus pazarına alınma kararını memnuniyetle karşıladık. İstiyoruz ki son kısıtlamaları da kaldıralım. İkili ticaret hacmimiz geçen yılki döneme göre 15 milyar doları aştı. 100 milyar dolar olarak açıkladığımız hedefe ulaşmak için iş adamlarının önünde olmak üzere vize engelini kaldırmak gerekiyor. Vize muafiyeti rejiminin eski haline döndürülmesi bu noktada önem arz ediyor" ifadelerine yer verdi.

Bu Adımı Birlikte Atalım İstiyoruz

Konuşmasının devamında Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Türk Akıma ve Akkuyu Nükleer Santralinde iş birliğimiz kendi mecrasında ilerliyor. Onun da değerlendirmesini yaptık. Bu projelerin zamanında hayata geçirilmesine önem veriyoruz. Türk Akımı'nın Rusya kısmındaki döşeme işlemlerinin tamamlandığını söylemek istiyoruz. Akkuyu Nükleer Santrali beton dökme törenini de önümüzdeki haftalarda gerçekleştirmeyi planlıyoruz. Putin'le bu adımı birlikte atalım istiyoruz" dedi.

Turizm Açıklaması

Cumhurbaşkanı Erdoğan, açıklamasının devamında "Rusya ile kültür turizmi alanındaki ilişkilerimizi ileri seviyeye taşımak istiyoruz. Bu yılın ilk 9 ayında 4 milyonu aşkın Rus turist ülkemizi ziyaret etti. 2019 yılında karşılıklı düzenlenecek turizm yılı çabalarımız karşısında önemli dönüm noktası olacaktır" ifadelerini kullandı.

Suriye Açıklaması

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bölgesel ve uluslararası konularla ilgili de, "Bölgesel ve uluslararası konuları da ele alma fırsatı oldu. Özellikle Suriye ihtilafına ilişkin son gelişmeleri değerlendirdik. Buna bağlı olarak Astana görüşmelerine önemli katkılar yaptık. Gelinen noktada siyasi çözüme odaklanacak çözüme ulaştığımıza mutabıkız. Putin ile Trump arasında yapılan ortak açıklamayı önemsiyoruz. Netice olarak Türkiye-Rusya ilişkilerinin ileri seviyeye gelmesinden mutluluk duyarız. Savunma sanayiinde atacağımız adımları önemsiyorum" dedi.

Kpsscafe.com.tr  | Ankara

13 Kas 2017 - 23:07 - Gündem



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak KPSS Cafe Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan KPSS Cafe hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler KPSS Cafe editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı KPSS Cafe değil haberi geçen ajanstır.



Anket Kamuya Memur Ve Personel Alımlarında Mülakat Kaldırılmalı mı?
Tüm anketler