Cumhurbaşkanı Adayı İnce'den Dolar Çağrısı!

Cumhuriyet Halk Partisi'nin (CHP) Cumhurbaşkanı adayı Muharrem ince, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a dolar çağrısında bulundu.

Erzincan'da konuşan Muharrem İnce, "Buraya gelmeden ekonomi kurmaylarımla toplantı yaptım. Doları durduramazlarsa hep birlikte batacağız. Erdoğan'a tarihi bir çağrı yapacağım. Döviz kurları artıyor, bu bize daha yüksek enflasyon ve faiz olarak geri dönecek. Bu tehlikeyi bertaraf etmek için sayın Erdoğan size sesleniyorum, size çağrımdır. Size yanlış bilgi veren ekonomi danışmanlarınızı gözden geçirin, size yalan söyleyenleri yanınızdan uzaklaştırın. Merkez Bankası'nın bağımsız politika uygulamasına müdahale etmeyin. Acil olmayan kamu yatırımlarının erteleneceğini piyasalarla paylaşınız. Şu anda piyasalarda bu bir söylenti var, bunu ortadan kaldırınız. Kambiyo gibi uygulamaların TL'ye çevirileceğine dair çağdışı yöntemlerin uygulanmayacağını piyasaya söyleyin." şeklinde konuştu.  

TRT'ye yönelik tepkisini sürdüren Cumhurbaşkanı adayı İnce, "Bizden para toplayıp Erdoğan'ın borazanlığını yapan bir TRT var. Para bizden, borazanlık ona. Ayıp olmasın diye, 8-10 dakika veriyor bizi. Geçen denk geldim, beni veriyorlar, ben de onları eleştiriyorum. Vermezseniz, vermeyin, 24 Haziran'dan sonra nasılsa çağıracaksınız. Canlı yayın hazır mı? Hangi canlı yayın bizim canlı yayınımız kadar güçlü olabilir." şeklinde konuştu. Doğan Medya'nın satışını gündeme getiren Muharrem İnce, kredinin kim tarafından sağlandığının bilinmediğini belirterek Ziraat Bankasını işaret etti. CHP Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, "Geçtiğimiz günlerde bir medya kuruluşu satıldı. Krediyi kim verdi, Ziraat Bankası. Dışarıdan para aldı, geldi kredi verdi. Kaç para biliyor musun, 1 milyar dolar. 2 yıl da ödemesiz. Ey çiftçi kardeşim, bu 1 milyar doları çiftçiye verseydi, 100 bin çiftçiye 45 bin lira verirdi. Sana 45 bin lira vermiyor, bir medya patronuna 1 milyar dolar verdi. Doktor artık sizi iyi edemiyor, gel burada yeni doktor." dedi.

KPSSCAFE - ANKARA

23 May 2018 - 14:23 - Gündem



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak KPSS Cafe Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan KPSS Cafe hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler KPSS Cafe editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı KPSS Cafe değil haberi geçen ajanstır.



Anket Kamuya Memur Ve Personel Alımlarında Mülakat Kaldırılmalı mı?
Tüm anketler