Çavuşoğlu : "Yunanistan'ın FETÖ'cülerin Sığınma Üssü Olmasını Arzu Etmeyiz"

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Yunan Mevkidaşı Nikos Kocias ile bakanlıkta görüştü. Mevlüt Çavuşoğlu ve Nikos Kocias daha sonra bakanlıkta basın toplantısı düzenledi.

Çavuşoğlu : "Yunanistan'ın FETÖ'cülerin Sığınma Üssü Olmasını Arzu Etmeyiz"

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Yunan Mevkidaşı Nikos Kocias ile bakanlıkta görüştü. Mevlüt Çavuşoğlu ve Nikos Kocias daha sonra bakanlıkta basın toplantısı düzenledi.

Burada konuşan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, 15 Temmuz hain işgal girişiminin ardından 8 askerin Yunanistan'a kaçtığını hatırlatarak, "Maalesef Yunan mahkemeleri bu 8 kişiyi Türkiye'ye iade etmedi. Bu, bizde ciddi bir hayal kırıklığı yarattı. Çünkü Yunanistan da geçmişte darbelerden çok çeken bir ülkedir, Yunan milleti de keza öyle. Dolayısıyla biz, Yunanistan Anayasası ve yasalarına göre, bu kişilerin iade edilmesini bekliyorduk. Bu beklentimiz maalesef karşılanmadı.

Diğer taraftan, Sayın Cumhurbaşkanımızı öldürmek için Marmaris'te bulunan iki eski askerin de yine Yunanistan'a kaçtığını öğrendik ve bunların iade edilmesi talebimizi bir kere daha gündeme getirdik.Özellikle DHKP-C'ye karşı geçmişte Yunanistan bazı adımlar attı. Bunları memnuniyetle karşılıyoruz ama hala DHKP-C ve PKK mevcudiyetinin olduğunu da kabul etmemiz lazım ve bunların buralarda faaliyetlerine izin verilmemesi gerekiyor. Çünkü terör hepimizin düşmanıdır, terör yok edilmelidir.Yunanistan'ın FETÖ'cüler için adeta bir sığınma üssü olmasını arzu etmeyiz. Dolayısıyla bu başvuruları titizlikle değerlendireceklerini ve Yunanistan Anayasası'na ve yasalarına göre değerlendireceklerini ve hainlere prim vermeyeceklerine inanıyoruz. Kötü bir tecrübeye rağmen yani 8 kişiyle ilgili verilen mahkeme kararına rağmen hala bu inancımızı tam olarak yitirmedik, onu da söylemek isterim." dedi.

KPSSCAFE.COM.TR - ANKARA

24 Eki 2017 - 17:00 - Gündem



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak KPSS Cafe Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan KPSS Cafe hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler KPSS Cafe editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı KPSS Cafe değil haberi geçen ajanstır.



Anket Kamuya Memur Ve Personel Alımlarında Mülakat Kaldırılmalı mı?
Tüm anketler