Çalışma Bakanı'ndan Gençlere Müjde! Bayramdan Sonra Uygulamaya Geçiliyor!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu'nca yapılan açıklamalar kapsamında ülkemizde bulunan tam 1 milyon 100 bin eğitimli genç insana verilen müjde kpsscafe'de...

Çalışma Bakanı'ndan Gençlere Müjde! Bayramdan Sonra Uygulamaya Geçiliyor!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, 1 milyon 100 bin eğitimli insanın emeklerini heba etmeyeceğini belirttiği açıklamasında insülinin yerli sermaye haline getireceğini aktardı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Müezzinoğlu, işsizlik hakkında da açıklamalarda bulunduktan sonra özellikle 1 milyon 100 bin eğitimli genç insanın daha iyi yerlere geleceğini söyledi. Sağlık sektöründe önemli bir paya sahip olan İnsülinin yerli sermaye haline getirilmesi uygulamaları ise bayramdan sonra başlayacak.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu'nun açıklamaları bu şekilde oldu;

“Yüzde 13’lere yükselen işsizlik oranları, yüzde 11.7’lere indi. Gelecek ayın rakamı ise inşallah yüzde 11’lerin altına inecektir. Hızla tek haneli rakamlara inmiş olacağız. İşsizlik ile yaptığımız bu mücadele de bizim temel sorunlarımızdan birisiydi. Yüzde 24’lerden yüzde 21’lere indirdiğimiz genç işsiz kitlemiz var. Bu genç işsiz kitlemiz yaklaşık 1 milyon 100 bin nüfusa sahip. Bu gençlerimizin bir çoğu da üniversite ve lise mezunudur. Bunların tamamı genç ve sağlıklı, diğer taraftan da eğitimlidir. Bunları nitelikli elamanları, üreticileri çalışanları yapmak, nitelikli girişimci olmaları ile projelerle destekte bulunacağız. 1 milyon 100 bin eğitimli insanımızı alanlarında çok daha nitelikli hale getirmek için çalışmalarını tamamlıyoruz. Bayramdan sonra eylem planlarımızı sizlerle paylaşacağız. Türkiye’nin yarınları daha iyi olsun diyoruz. Ülkenin potansiyeli bu anlamda var. Bu ülkenin potansiyeline inanan asla kaybetmez.” dedi.

Uygulamalar ve istihdam konusundaki ayrıntılar önümüzdeki süreçte belli olacak. Takipte kalmak için alttaki uygulamaları kullanabilirsiniz.  

MEMUR grubumuza ücretsiz katılmak için TIKLAYINIZ

İos mobil uygulamamızı ücretsiz cep telefonunuza yüklemek için TIKLAYINIZ

Android mobil uygulamamızı ücretsiz yüklemek için TIKLAYINIZ

Kpsscafe.com.tr

23 Haz 2017 - 19:26 - Gündem



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak KPSS Cafe Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan KPSS Cafe hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler KPSS Cafe editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı KPSS Cafe değil haberi geçen ajanstır.



Anket Kamuya Memur Ve Personel Alımlarında Mülakat Kaldırılmalı mı?
Tüm anketler