Çalışma Bakanı Mehmet Müezzinoğlu : Kıdem Tazminatında Önemli Değişikliğe Gidiyoruz!

Çalışma Bakanı Mehmet Müezzinoğlu,kamu ve özel sektörde çalışanları yakından ilgilendiren kıdem tazminatı,gss primleri ve gelir testi yapılması konusunda önemli açıklamalarda bulundu.En düşük gss primi ne kadar oldu?

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu,herkesi yakından ilgilendiren kıdem tazminatı konusunda önemli açıklamalarda bulundu.Müezzinoğlu: ‘’Çalışan kişiler,çalıştıkları yerlerin şartlarından memnun ve çalıştığı yerin aynı istikrarla devam edeceğine inanıyorsa emekli olmasına grerek yok’’dedi.

Bakan Müezzinoğlu,işçi sendikalarının haklarında herhangi bir değişiklik yapılmayacağını kendilerine belirtirken ancak sendikalara bağlı olan işçilerden yüzde %15 den az kişilerin bu haklardan yararlandığını belirtti.Hakkını mahkeme yoluyla aramak isteyen işçilerin birçoğu da kıdem tazminatı alamadı.Çünkü piyasada adını duyurmuş firmalar örnek verelim 2001 krizinde iflas bayrağını çektiğinde işçiler kıdem tazminatlarını alamamıştı. Fon hesabı gibi bir sistem yürürlüğe girerse bu tamamen özel sektörde işçiyi koruyacak bir öncelik olacaktır.

Geötiğimiz hafta içinde Türkiye Büyük Meclisi’nde yapılan bütçe görüşmelerinin ardından önemli kararlar alındığını belirten Mehmet Müezzinoğlu,Genel Sağlık Sigortası primlerinin üç tip halinde değilde,tek bir rakam üzerinden yatırılacağını açıkladı.Bu düzenlemenin ardından,gelir testini yeniden veya ilk kez yaptıracak olan kişiler için Sosyal Güvenlik Kurumları’nda Gss Takip Müdürlüğü kuracaklarını belirtti.

GSS VE GELİR TESTİ’NDEKİ YENİ DÜZENLEME!

Sigortası herhangi bir kurum veya kuruluş tarafından karşılanmayan kişilerin Genel Sağlık Sigortası’na ne kadar ödeyecekleri hesaplanabilmesi için gelir testine müracaat ediliyor. Hesaplanır evin içerisinde yaşayan kişilerin kişi başına düşen geliri asgari ücretin üçte birinden az ise primler devlet tarafından karşılanıyor.Şu an insanlarımızdan gelir durumuna göre 65,88,197.71 ve 395.91 lira alınırken,2017 yılında yapılacak yeni düzenleme ise kişi başına düşen gelir asgari ücretinden fazla ise 53 lira prim alınacağı açıklandı.

11 Ara 2016 - 12:10 - Gündem



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak KPSS Cafe Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan KPSS Cafe hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler KPSS Cafe editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı KPSS Cafe değil haberi geçen ajanstır.



Anket Kamuya Memur Ve Personel Alımlarında Mülakat Kaldırılmalı mı?
Tüm anketler