Binali Yıldırım'dan Flaş Açıklama: Sınır Ötesi Askeri Operasyon Masada

Başbakan Binali Yıldırım yaptığı son dakika açıklamasında bağımsızlık referandumuna ve sınır ötesi askeri operasyona değindi. İşte Binali Yıldırım'ın açıklamaları.

Başbakan Binali Yıldırım'dan bir son dakika açıklaması geldi. Başbakan Yıldırım, basın mensuplarına verdiği demeçte Irak'taki bağımzılık refeandumuna değindi. 

Irak bölgesel Kürt Yönetiminin 25 Eylül günü yapmayı planladığı referandumla ilgili konuşan Başbakan Yıldırım, "Bu referandum kararı yanlış bir karardır, bir maceradır. Gerekli uyarıları başından beri dostça, komşu ülke olarak, Türkiye olarak yaptık. Ancak görüyoruz ki bu uyarılar yerini bulmamış. Bu yanlışta ısrar devam ediyor. Bütün dünyanın karşı olduğu, komşularının hiçbirinin istemediği bu yanlışta ısrar etmenin sonu hayır olmaz." ifadelerini kullandı.

Basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Başbakan Yıldırım, gündeme ilişkin de önemli konuları değerlendirdi. Yıldırım, yaptığı açıklamda şu ifadeleri kullandu:

"80 milyon vatandaşımızla, 780 bin kilometrekare vatan toprağımızla ülkemizin güvenliği, milletimizin refahı için hiçbir maceraya asla müsamaha göstermeyiz. Doğusunda, batısında, kuzeyinde, güneyinde, bu ülkenin neresinde yaşarsa yaşasın bütün insanlarımız müsterih olsun. Bu mesele, Kürt kardeşlerimizin meselesi değildir. Kürt kardeşlerimizin, hem bizim ülkemizle hem de komşu ülkelerle aynı şekilde huzurla, barışla, istikrar içinde yaşamaları bizim en büyük arzumuzdur.

Birisinin bir gün aklına düşüp bir maceraya kalkışmasıdır ve bütün dünyanın ikazlarına, uyarılarına kulağını tıkayarak bildiği yolda, yanlışta ısrar etmesi... Tabii ki bunun bedeli olacaktır ama bu bedeli bu kararı verenler ödeyecektir. Oradaki hiçbir dahli olmayan günahsız insanlara bedel ödetmeye hakları da yoktur."

Sınır Ötesi Askeri Operasyon Olacak mı?

Başbakan Yıldırım, 'Sınır ötesi operasyon seçenekler arasında mı?' sorusu üzerine şu yanıtı verdi: "Gayet tabii. Güvenlik, ekonomik ve siyasi seçenekler, hangisi ne zaman devreye girecek, bu bir zamanlama meselesi, gelişen şartlar bunu belirleyecek."

Kpsscafe.com.tr  | Ankara

23 Eyl 2017 - 12:42 - Gündem



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak KPSS Cafe Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan KPSS Cafe hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler KPSS Cafe editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı KPSS Cafe değil haberi geçen ajanstır.



Anket Kamuya Memur Ve Personel Alımlarında Mülakat Kaldırılmalı mı?
Tüm anketler